Ministrul rus al apărării s-a întâlnit cu conducerea trupelor implicate în conflictul din Ucraina. Se pregătește ceva?

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 05.05.2023, ministrul Serghei Șoigu, a vizitat Statul major al Grupării întrunite de trupe participante la operația militară specială din Ucraina, unde s-a întâlnit cu conducerea acesteia.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax, cu această ocazie, ministrul a audiat rapoarte ale adjuncților săi, precum și ale comandanților grupărilor de trupe cu privire la situația actuală din zonele de responsabilitate și la planurile de acțiuni viitoare.

De asemenea, Serghei Șoigu s-a deplasat în Regiunea Militară Sud, unde a inspectat pregătirea echipamentelor militare și a armelor care urmează să fie trimise unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse din zonele operației militare speciale, pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației. (Video)

Adjunctul ministrului rus al apărării, general colonel Alexei Kuzmenkov, care este responsabil cu logistica Forțelor Armate ale Federației Ruse, i-a prezentat generalului de armată Serghei Șoigu noile loturi de tancuri moderne, vehicule blindate de luptă, echipamente speciale și vehicule furnizate de întreprinderile din cadrul Complexului Militar Industrial pentru a fi livrate grupărilor de trupe rusești.

Ulterior, ministrul Șoigu a inspectat şi o bază de depozitare şi reparare a armelor şi echipamentelor militare retrase din zonele de luptă.

Alexei Kuzmenkov i-a raportat ministrului că unitățile de reparații ale Forțelor Armate ruse, împreună cu echipele întreprinderilor din industria rusă de apărare, lucrează non-stop la restaurarea echipamentelor militare, care sunt  retrimise imediat către unitățile din zonele operației militare speciale.

Ministrul rus al apărării i-a cerut generalului-colonel Alexei Kuzmenkov să țină sub control special problemele aprovizionării continue și ritmice a trupelor din zonele operației militare speciale cu toate armele și echipamentele militare necesare. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că deplasările ministrului rus al apărării au legătură cu pregătirea unui răspuns al părții ruse la atacurile cu drone asupra Kremlinului din urmă cu câteva zile.

 Este posibil ca acesta să includă atât lovituri punctuale cu rachete asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, dar și declanșarea unor acțiuni ofensive de amploare în diverse regiuni.

După cum este cunoscut, liderii ruși au anunțat că își rezervă dreptul de reacționa dur, la momentul oportun, la ceea ce au considerat a fi “o tentativă de asasinare a președintelui Vladimir Putin”.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s