SUA declanșează o nouă misiune de tip Bomber Task Force în Europa. Bombardiere strategice B-1B în zbor către Marea Britanie

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat, pe 23.05.2023, că SUA au început desfășurarea unei misiuni de tip Bomber Task Force în Europa, la care vor participa bombardiere strategice B-1B Lancer.

Astfel, patru bombardiere de acest tip au decolat de la Baza Aeriană Dyees din Texas. În jurul orei 06:00, aeronavele au finalizat procedurile de realimentare în aer în zona coastelor din nord-estul SUA, iar ulterior au evoluat deasupra Oceanului Atlantic, îndreptându-se către Marea Britanie.

Sursele apreciază că misiunea bombardierelor americane în Europa va dura aproximativ o lună. Ca de obicei în astfel de cazuri, aeronavele din cadrul Forțelor aeriene ale SUA vor participa la o serie de exerciții și vor desfășura activități în cooperare cu aliații și partenerii europeni.

Trebuie menționat faptul că SUA desfășoară periodic misiuni de acest tip, aducând în Marea Britanie sau în Spania bombardiere strategice B-1B Lancer sau B-52H Stratofortress. Acestea vizează familiarizarea piloților cu teatrul de operații european, precum și perfecționarea coordonării acțiunilor dintre controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.  

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s