Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat două bombardiere strategice americane B-1B deasupra Mării Baltice

foto

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 23.05.2023, un avion de vânătoare Su-27 a fost ridicat în aer deasupra Mării Baltice, pentru escortarea a două bombardiere strategice americane B-1B.

Într-un comunicat de presă al centrului, care a fost preluat de agenția Interfax, se arată faptul că avioanele americane au fost descoperite deasupra apelor neutre ale Mării Baltice de către mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian. Potrivit reprezentanților centrului, avioanele americane se apropiau de frontiera de stat a Federației Ruse.

“Pentru a împiedica încălcarea frontierelor rusești de către aeronavele americane, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană în cadrul Flotei ruse din Marea Baltică”, se mai precizează în comunicat.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc a clasificat țintele ca fiind două bombardiere strategice B-1B aparținând Forțelor Aeriene ale SUA și a ocupat zona de supraveghere aeriană stabilită”, au menționat reprezentanții centrului.

Potrivit precizărilor acestora, “după îndepărtarea avioanelor militare străine de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă”.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Granița de stat a Federației Ruse nu a fost încălcată”, au concluzionat reprezentanții Centrului Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse.

Interceptarea bombardierelor strategice americane de către un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Baltice a fost confirmată și de reprezentantul oficial al Pentagonului, Pat Rayder.

“Am efectuat manevre planificate în Europa și, din câte am înțeles, a existat o interacțiune sigură și profesionistă cu aeronava rusă”, a spus Ryder în timpul unui briefing de presă.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Două bombardiere strategice americane B-1B Lancer, aparținând Aripii 7 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Dyess (Texas), au aterizat la Baza Aeriană Fairford (Gloucestershire) din Marea Britanie, pentru a începe prima desfășurare a unei misiuni de tip Bomber Task Force din 2023 (BTF 23-3). Încă două aeronave B-1B vor fi aduse la Fairford pe 25 mai 2023, completând forța care sprijină actualul BTF. (Video)

Pentru sprijinirea misiunii, cu 11 zile în urmă, în Marea Britanie a sosit o aeronavă C-5 Galaxy, iar câteva zile mai târziu alte avioane Kalitta 747 și National Airbus A330.

Este interesant de remarcat faptul că cele două bombardiere strategice B-1B, care au întrebuințat indicativele radio SPICY21 și SPICY22, au intrat în teatrul european integrându-se mai întâi cu aliații și partenerii care desfășoară misiunile NATO de Poliție Aeriană și Protecție Aeriană în Marea Baltică. Acestea au aterizat la RAF Fairford la sfârșitul unei misiuni de 12 ore.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s