Analist ucrainean: Alocarea unui sprijin militar consistent din partea SUA deschide oportunitatea începerii negocierilor cu Rusia. “Ucraina nu va mai fi niciodată într-o poziție atât de favorabilă”

foto

Potrivit analistului și blogerrului ucrainean, Dmitri Suvorov, decizia legislativului american de a oferi o asistență militară semnificativă Ucrainei le permite oficialilor de la Kiev să obțină cea mai convenabilă poziție pentru trecerea la procesul de negocieri cu Rusia.

După cum a precizat acesta, un moment mai bun pentru începerea negocierilor nu va mai exista niciodată. Suvorov a admis că, în pofida ajutorului american, Ucraina nu va primi mii de avioane și tancuri, fapt ce i-ar permite să egaleze Rusia în ceea ce privește numărul de arme. Ca urmare, Forțele Armate ucrainene nu vor putea desfășura o ofensivă de succes.

“În concluzie, se poate spune că nu vom avea niciodată o poziție mai bună pentru negocieri decât acum. Nu. Pentru că nu va mai exista niciodată un asemenea volum de resurse”, a afirmat Suvorov.

Dacă Kievul trece acum la începerea procesului de negocieri, atunci, potrivit analistului ucrainean, acest lucru îi va permite să evite capitularea.

De cealaltă parte, presa rusă se întreabă dacă Moscova are nevoie de negocieri cu Kievul acum. Aceasta a semnalat faptul că armata rusă operează cu mare succes aproape în toate direcțiile din zona operației militare speciale. Astfel că, deocamdată, nu are rost să se oprească.

În același timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu și-a exprimat în niciun fel dorința pentru negocieri și continuă să facă declarații despre posibilitatea rezolvării conflictului doar după retragerea completă a trupelor ruse din toate teritoriile pe care Kievul le consideră ale sale. Acest lucru este imposibil, iar Moscova nu va face niciodată un astfel de pas, așa că, deocamdată, negocierile par nerealiste. 

Comentariul remnmilitaryblog.com: Deși, în ultima perioadă, președintele rus, Vladimir Putin, dar și alți lideri politico-militari ruși și-au declarat disponibilitatea pentru reluarea negocierilor în vederea rezolvării conflictului din Ucraina, de fapt, aceștia nu doresc acest lucru.

Motivul principal este reprezentat de faptul că discuțiile de pace în acest moment nu ar putea să aducă părții ruse concesii care să poată fi luate în considerare pentru îndeplinirea obiectivelor declanșării invaziei militare în Ucraina.

Probabil că, negocierile dintre părți ar porni de la un obiectiv minimal, respectiv recunoașterea apartenenței Peninsulei Crimeea la Federația Rusă, și ar putea merge până la obiective medii (Peninsula Crimeea plus Donbas) sau maxime (Peninsula Crimeea plus Donbas plus Novorossia, adică Herson și Zaporojie).

Dacă la începutul ostilităților partea rusă ar fi putut fi de acord cu condiții de acest gen, astăzi, după pierderile și cheltuielile atât de mari presupuse de evoluțiile în conflict, o astfel de variantă ar fi inacceptabilă pentru Moscova.

Astfel, oficialii ruși doresc să obțină în continuare două regiuni din sudul Ucrainei, Mikolaev și Odesa, precum și două regiuni din nord-est, Harkov și Sumy. Doar în acest fel, s-ar realiza o centură sanitară la frontiera dintre cele două state, s-ar închide accesul Ucrainei la Marea Neagră și s-ar finaliza formarea unui coridor terestru către Transnistria.

Acestea ar fi condițiile minimale acceptabile pentru partea rusă în acest moment și ele nu vor putea fi obținute prin negocieri. De aceea, este foarte probabil ca opțiunea militară pentru atingerea obiectivelor să fie luată în calcul în continuare de autoritățile de la Moscova, în pofida sprijinului acordat Ucrainei din SUA și din Europa. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un comentariu