Trupele ruse au atacat cu rachete și bombe ținte din Harkiv și din regiune. Autoritățile ucrainene vorbesc despre șapte morți și 16 răniți în urma loviturilor

foto

În cursul zilei de 23.05.2024, trupele ruse au lansat un atac puternic cu rachete și bombe asupra unor ținte din localitatea și din Regiunea Harkiv. Potrivit unor surse rusești, localitățile Harkiv și Lyubotin au fost lovite cu 15 rachete, în special de tip Iskander.

Șeful Regiunii Harkiv, Oleg Synehubov, a informat pe canalul său de Telegram că, în urma atacului rusesc, cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 16 rănite. Inițial, acesta a vorbit despre patru morți.

“Potrivit informațiilor actualizate, există șapte morți”, a scris Synehubov în mesajul său. Acesta a postat și o fotografie cu una dintre clădirile distruse din oraș, respectiv tipografia, unde atacurile au declanșat un incendiu. Imaginile arată tavanul prăbușit al halei companiei, interiorul deteriorat plin de moloz și pompierii care intervin.

După cum a informat agenția de presă Reuters, care a citat surse ale Procuraturii din Harkiv, în momentul atacului, în complex se aflau aproximativ 50 de persoane.

“Este un obiectiv pur civil, o tipografie care tipărește cărți”, a precizat șeful Poliției regionale, Volodymyr Timoshko, pentru reporterii aflați la fața locului. Potrivit acestuia, două rachete au lovit tipografia.

Agenția Reuters a menționat că alte atacuri din Harkiv au deteriorat transportul și infrastructura urbană.

Rusia și-a intensificat atacurile asupra Harkivului în ultimele săptămâni, într-o ofensivă transfrontalieră surpriză, care a deschis un nou front în nord-estul Ucrainei. Atacurile au fost lansate de pe teritoriul rus, în direcția orațelor ucrainene Vovchansk și Lyptsi, ocupând mai multe sate de frontieră.

Potrivit AFP, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat joi că luptele continuă în apropiere de Vovchansk, unde locuiau aproximativ 18.000 de persoane înainte de război.

După cum a anunțat Synehubov, de la începutul ofensivei rusești, pe 10 mai, 10.980 de persoane au fost strămutate din zonele afectate de război din Regiunea Harkiv. 

Surse: ceskenoviny.cz, topwar.ru.

Lasă un comentariu