Ministerul rus al Apărării intenționează să reorganizaze Regiunile Militare

Blogul bmpd.livejournal.com, care citează publicația AIF-Ural, a informat, pe 05.02.2019, că Ministerul rus al Apărării intenționează să reorganizeze Regiunile Militare și să revină la situația din anul 2010.

Potrivit planurrilor ministerului, trei din cele patru Regiuni Militare actuale vor fi reorganizate. Astfel, Regiunea Militară Centru, cu statul major la Ekaterinburg va fi împărțită. În anul 2019, teritoriul de la Omsk până la Irkutsk, care face parte și din Regiunea Militară Est, va fi eliminat din acestea și se va situat în interiorul fostei Regiuni Militare Siberia. Numele noii Regiuni Militare  nu este încă cunoscut, dar nu este exclus să revină la vechea denumire, adică  Regiunea Militară Siberia. Odată cu formarea unei noi Regiuni Militare, teritoriile Regiunilor Militare Centru și Est, în prezent cele mai mari dintre toate cele patru regiuni, se vor micșora în mod natural.

De asemenea, Regiunea Militară Vest va fi împărțită, pe principiul sovietic, în Regiunile Militare Moscova și Leningrad, în limitele regiunilor din perioada sovietică sau aproape de acestea.

Regiunea Militară Sud este cea mai mică dintre cele patru regiuni și aceasta nu va fi reformată.

Reorganizarea completă a Regiunilor Militare ar urma să se încheie în anul 2020.

Motivul principal pentru revenirea la vechile Regiuni Militare este reprezentat de posibilitatea de a avea în fiecare regiune toate tipurile de trupe, necesare pentru a rezolva misiunile la nivel strategic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în anul 2010, Forțele Armate ale Federației Ruse erau împărțite în șase Regiuni Militare, astfel: Regiunea Militară Leningrad, Regiunea Militară Moscova, Regiunea Militară Caucazul de Nord, Regiunea Militară Volga-Ural, Regiunea Militară Siberia și Regiunea Militară Extremul Orient.

Ulterior, s-a trecut la organizarea pe patru Regiuni Militare: Vest, Sud, Centru și Est. În ultimii ani, pe baza Flotei de Nord, care a preluat teritorii din Regiunea Militară Vest și Regiunea Militară Centru, a fost formată, practic, a cincea Regiune Militară, respectiv Comandamentul Strategic Întrunit Flota de Nord.

Regiunea Militară Sud va fi singura regiune care nu va fi afectată de reformă, așa cum s-a întâmplat, de fapt, și în 2010, când Regiunea Militară Caucazul de Nord a devenit Regiunea Militară Sud exact în aceleași granițe.

Cel mai probabil, în cazul în care modificările vor fi într-adevăr efectuate, se va reveni la denumirile anterioare ale Regiunilor Militare. Acestea au fost consacrate și vor fi adoptate mult mai rapid. În cazul amestecării denumirilor vechi cu cele noi se vor crea confuzii și nu se va mai ști exact despre ce regiune este vorba.

Surse: bmpd.livejournal.com, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s