În Caucazul de Nord, va fi reînființată Divizia 19 Infanterie Moto

Pe platforma de bloguri livejournal.com au apărut o serie de informații referitoare la începerea demersurilor pentru formarea Diviziei 19 Infanterie Moto în organica Armatei 58 arme întrunite a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Astfel, pe 06.02.2019, blogul bmpd.livejournal.com, care citează altyn73.livejournal.com, a informat că, recent, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, a înaintat un raport conducerii Ministerului rus al Apărării, în care solicită acordarea unei suprafețe de teren de peste 8.500 de hectare, în Raionul Sunzhensky din Republica Ingușetia, în vederea înființării unui regiment de infanterie moto și a unui poligon militar pentru Divizia 19 Infanterie Moto.

Se presupune că noua divizie va fi formată din trei regimente de infanterie moto. Pe baza Brigăzii 19 Infanterie Moto va fi reînființat Regimentul 503 Infanterie Moto, Baza Militară 4 din Osetia de Sud va redeveni Regimentul 693 Infanterie Moto, iar în Ingușetia va fi înființat Regimentul 135 Infanterie Moto.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După ce în perioada 2016-2017 în structura Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz a fost formată Divizia 42 Infanterie Moto în Cecenia, la sfârșitul anului 2018, era planificată începerea procedurilor de înființare a altor două divizii în cadrul armatei. Acestea vor fi formate pe baza Brigăzii 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz și Brigăzii 136 Infanterie Moto – Buinaksk.

Structurile celor două divizii vor fi dislocate în Republicile Osetia de Nord, Ingușetia, Osetia de Sud și, respectiv, Daghestan.

Un element important al înființării celor două divizii va fi reprezentat de modernizarea înzestrării acestora, cu mașini de luptă ale infanteriei BMP-3 și tancuri T-72B3.

Divizia 19 Infanterie Moto a fost înființată pe 19 iunie 1923, în localitatea Tambov. Aceasta a fost redislocată și reorganizată de mai multe ori, participând la al doilea Război Mondial, la prima și a doua campanie din Cecenia, precum și la conflictul armat din august 2008 din Osetia de Sud.

Divizia a fost desființată la 01 iunie 2009. Pe baza Regimentului 503 Infanterie Moto a fost formată Brigada 19 Infanterie Moto, iar pe baza Regimentelor 693 și 135 Infanterie Moto a fost constituită Baza Militară 4 din Osetia de Sud.

La încheierea procesului de formare a celor două divizii, probabil pe 01.12.2019, Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz va dispune de trei divizii de infanterie moto: una în Cecenia (Divizia 42), una în Daghestan (Divizia 136) și una în Ingușetia, Osetia de Nord și Osetia de Sud (Divizia 19). Experții militari consideră că acestea vor reprezenta garanția contracarării amenințării reprezentate de NATO în regiune.

Surse: bmpd.livejournal.com, altyn73.livejournal.com, milkavkaz.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s