Federația Rusă a efectuat o nouă testare a rachetei de croazieră Burevestnik

Publicația americană The Diplomat, care citează o sursă aparținând Guvernului SUA, a informat, pe 06.02.2019, că Federația Rusă a efectuat o nouă lansare, parțial reușită, a noii rachete de croazieră cu bătaie nelimitată Burevestnik.

Potrivit datelor deținute de jurnaliști, cea de-a treisprezecea testare a rachetei a avut loc pe 29.01.2019, lansarea fiind efectuată în poligonul Kapustin Yar (Regiunea Astrakhan).

O singură lansare a rachetei, care a avut loc în luna noiembrie 2017, în Peninsula Pankova din Arhipelagul Novaya Zemlya, a fost recunoscută ca fiind „relativ de succes”. Ulterior, NATO i-a acordat rachetei numele de cod SSC-X-9 Skyfall.

În luna iulie 2018, Ministerul rus al Apărării a prezentat o lansare-test a rachetei Burevestnik. Imaginile au prezentat asamblarea rachetei în atelier și lansarea ulterioară a acesteia.

Decizia de dezvoltare a rachetei Burevestnik a fost adoptată în decembrie 2001, după retragerea SUA din Tratatul din 1972 privind limitarea sistemelor de apărare antirachetă și, de asemenea, ca răspuns la crearea unui sistem global de apărare antirachetă de către americani.

Burevestinik este o rachetă de croazieră cu zgomot redus, care zboară la joasă altitudine, care transportă o ogivă nucleară. Aceasta are o bătaie aproape nelimitată, o traiectorie imprevizibilă de zbor și poate ocoli liniile de interceptare. Racheta este invulnerabilă față de toate sistemele existente și de perspectivă de apărare antiaeriană și antirachetă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta de croazieră Burevestnik (9M730) este o rachetă intercontinentală cu bazare terestră, cu manevrabilitate mare, a cărei bătaie practic nelimitată este asigurată de sistemul de propulsie nucleară. Potrivit declarațiilor unui reprezentant al Direcției Principale 12 a Ministerului rus al Apărării, racheta poate să stea în aer câteva zile.

Specialiștii apreciază că, în urma lansării și ieșirii din spațiul aerian rus, aceasta ar putea să traverseze Oceanul Pacific, să zboare deasupra Americii de Sud și să pătrundă în spațiul aerian american dinspre Golful Mexic.

Articolul original, în limba engleză, poate fi accesat la adresa:

https://thediplomat.com/2019/02/russia-conducts-test-of-nuclear-powered-cruise-missile/.

Surse: iz.ru, vz.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s