Hillary Clinton a calificat ieșirea SUA din Tratatul INF drept “un cadou pentru Vladimir Putin”

Potrivit publicației Hill, fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, a criticat decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Tratatul de eliminare a rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF), pe care a numit-o “un cadou pentru Vladimir Putin”.

“Eu cred că este un cadou pentru Vladimir Putin”, a spus Hillary Clinton într-un discurs la Universitatea din Georgetown. În opinia sa, ar fi trebuit găsită o abordare mai diplomatică a situației, deoarece încetarea oricărui acord cu Moscova fără negocieri “mărește imprevizibilitatea” în regiune.

Pe 02 februarie 2019, președintele american, Donald Trump, a anunțat că Tratatul INF va fi reziliat în șase luni dacă Federația Rusă “nu va reveni la respectarea acestuia, distrugând toate rachetele, instalațiile și echipamentele asociate, care încalcă tratatul”.

Este vorba, în primul rând, despre racheta 9M729.  Cu toate că autoritățile de la Moscova au afirmat, în repetate rânduri, că bătaia acesteia nu depășește cadrul stabilit și a prezentat racheta și toate datele despre aceasta, Washingtonul a continuat să ceară distrugerea sa.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s