În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un exercițiu de luptă împotriva dronelor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.02.2019, în punctele de dislocare a navelor și în unitățile militare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost executat un exercițiu de apărare antiaeriană, cu exersarea elementelor de descoperire și distrugere a țintelor aeriene ale adversarului convențional, care zboară la joasă altitudine.

Rolul adversarului aerian a fost jucat de aparate de zbor fără pilot din dotarea FRMN și a altor unități ale Regiunii Militare Sud.

Potrivti planului exercițiului, mijloacele de apărare antiaeriană ale FRMN au fost alertate și aduse în stare de întrebuințare, iar avioanele aflate în serviciu ale Aviației navale a FRMN au fost ridicate în aer.

Echipajele schimburlor de serviciu din posturile de apărare antiaeriană au îndeplinit misiuni de descoperire și clasificare a țintelor aeriene.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exerciții de acest tip se desfățoară în mod frecvent în cadrul FRMN. Ele au ca scop menținerea stării de pregătire a forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană în vederea respingerii unui eventual atac aerian al adversarului convențional.

Probabil, la exercițiu au fost întrebuințate aparate de zbor fără pilot de tip Orlan-10.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s