În sudul Federației Ruse, au fost efectuate lansări electronice de rachete cu complexele Iskander-M

Șeful Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat că, pe 07.02.2019, echipaje ale complexelor Iskander-M au executat lansări electronice de rachete, pe timp de noapte,  în timpul unui exercițiu tactic desfășurat în zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

Acesta a menționat că exercițiul a avut ca scop perfecționarea deprinderilor militarilor în îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, pe timp de noapte.

“Militarii din cadrul divizioanelor dotate cu complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M, sub mascarea întunericului, au executat un marș în poligon. După sosirea în raionul indicat, echipajele au îndeplinit normative de desfășurare a complexelor de rachete, au prelucrat datele necesare pentru tragere și au efectuat lansări electronice de rachete asupra țintelor”, a precizat Astafiev.

Potrivit declarațiilor acestuia, echipajele au exersat acțiunile de trecere a complexelor de rachete din poziția de mars în cea de luptă și de încărcare a rachetelor de pe mașina de transport și încărcare pe instalația de lansare, pe timp de noapte. De asemenea, militarii au îndeplinit misiuni de organizare a pazei și apărării complexelor aflate în pozițiile de start, inclusiv de respingere a atacurilor adversarului convențional, care a încercat să împiedice lansările de rachete.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Brigăzii 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Exercițiile pe timp de noapte cu complexe Iskander-M sunt destul de rare în Regiunea Militară Sud. Probabil, acestea au vizat executarea unui atac prin surprindere asupra adversarului convențional, sub protecția întunericului.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s