Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord se pregătește pentru efectuarea primului marș de lungă durată

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.02.2019, fregata Amiral Gorshkov a efectuat, în Marea Barents, manevre și exerciții de comunicații în compunerea unui detașament de nave, sub conducerea locțiitorului comandantului Flotei de Nord, viceamiral Viktor Sokolov.

Fregata a îndeplinit rolul de navă amiral a detașamentului de nave, asigurând conducerea manevrelor comune. Împreună cu fregata, la activități au participat nava de asigurare logistică Elbrus și remorcherul Nikolai Ciker.

În ultima etapă a ieșirii comune pe mare, echipajul fregatei va îndeplini misiuni de asigurare a apărării antiaeriene a detașamentului de nave și de apărare antidiversiune, în timpul staționării într-o radă necunoscută.

Anterior, echipajul fregatei Amiral Gorshkov a participat la un exercițiu de acordare de ajutor unei nave de suprafață aflată în dificultate, cu asigurarea remorcării, în comun cu remorcherul SB-523, și a efectuat refacerea rezervelor pe mare de la un tanc petrolier.

Fregata Amiral Gorshkov se află în Marea Barents din 26 ianuarie 2019. În acest interval, nava a efectuat exerciții comune cu echipajele elicopterelor Ka-27 și a executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale și de coastă.

În anul 2019, fregata Amiral Gorshkov va efectua primul său marș de lungă durată, în diverse raioane ale Oceanului Planetar.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Gorshkov este prima navă din cadrul Proiectului 22350, fiind introdusă în dotarea Diviziei 43 Nave Purtătoare de Rachete a Flotei de Nord pe 28 iulie 2018.

Probabil, primul marș de lungă durată al fregatei va fi efectuat în Marea Mediterană, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s