Potrivit presei germane, Federația Rusă deține 64 de rachete de croazieră 9M729

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) a informat că Federația Rusă ar putea avea mai multe rachete de croazieră de tip 9M729 decât susține, armata rusă dispunând deja de  64 de astfel de rachete.

Potrivit Deutsche Welle, publicația germană deține informații că rachetele de acest tip se află nu numai în centrul de pregătire din Poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrahan și la Kamyshlov în Regiunea Sverdlovsk, ci și la Mozdok (Osetia de Nord-Alania) și la Shuya.

Fiecare divizion include cel puțin patru instalații de lansare, fiecare dintre acestea cu patru rachete, cu diferite tipuri de focoase.

Pe 01.02.2019, presa americană a informat, de asemenea, că Federația Rusă a dislocat un număr suplimentar de rachete 9M729.

SUA susține că aceste rachete încalcă Tratatul INF, deoarece au o bătaie care depășește în mod substanțial cei 500 de kilometri admiși.

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, Ministerul rus al Apărării a prezentat, în cadrul unui briefing, racheta 9M729 a complexului Iskander-M, informând pe larg despre caracteristicile acesteia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrahan este dislocat Divizionul 630 Rachete al Centrului 60 de întrebuințare în luptă al Trupelor de Rachete și Artilerie din Znamensk.

În localitatea Mozdok este dislocată Brigada 12 Rachete a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz a Regiunii Militare Sud.

La Shuya este dislocată Brigada 112 Rachete a Armatei 1 Tancuri – Bakovka a Regiunii Militare Vest.

În raionul Kamyshlov din Regiunea Sverdlovsk este dislocată Brigada 119 Rachete – Elanskiy a Armatei 41 arme întrunite – Novosibirsk a Regiunii Militare Centru.

Probabil, fiecare din cele patru structuri dispun de câte un divizion de rachete Iskander-M dotat cu rachete de croazieră 9M729, cu câte patru instalații de lansare, cu patru rachete fiecare. În total, ar fi vorba despre 64 de rachete 9M729.

Însă, reprezentanții ruși au anunțat că, pe 08.02.2019, în Regiunea Leningrad, au fost executate lansări electronice de rachete 9M729 cu complexul Iskander-M, ceea ce înseamnă că cel puțin încă o brigadă de rachete din Regiunea Militară Vest, respectiv Brigada 26 Rachete – Luga a Armatei 6 arme întrunite – Agalatovo, mai dispune de astfel de rachete.

Este posibil ca și Brigada 448 Rachete – Kursk a Armatei 20 arme întrunite – Voronezh să dispună de un anumit număr de rachete 9M729, probabil tot de un divizion. În luna noiembrie 2018, când a fost livrat completul de brigadă Iskander-M, mașinile acesteia au fost amplasate pe platforme feroviare, fiind acoperite cu prelate. Acest fapt a creat suspiciunea că o parte din instalațiile de lansare sunt pentru rachetele 9M729.

Trebuie remarcat faptul că, în scurt timp, probabil în câteva luni, toate complexele de rachete Iskander-M, care dispun de instalații de lansare pentru rachetele 9M729, vor putea să lanseze și rachete de croazieră 3M14 ale complexului de rachete cu bazare navală de tip Kalibr.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s