Noul avion Awacs rusesc, A-100, a efectuat primul zbor în cadrul unei noi etape de testare

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 09.02.2019, noul avion AWACS (Airborne Warning and Control System) de tip A-100 a efectuat primul zbor în cadrul etapei preliminare a testelor de zbor.

Avionul a fost dezvoltat pe baza avionului militar de transport Il-76MD-90A. După cum au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării, noua aeronavă este echipată cu un nou complex digital de navigație, cu un nou sistem digital de conducere și cu un nou radiolocator produs de concernul Vega.

“Complexul multifuncțional de aviație A-100 a fost dezvoltat în legătură cu apariția unor noi clase de ținte și cu crearea de avioane de luptă de generație nouă. Capabilitățile sale depășesc cu mult atât avioanele similare interne, cât și pe cele străine, inclusiv avionul E-3 al Forțelor Aeriene ale SUA”, se arată în comunicatul de presă.

Primul zbor al avionului A-100 a fost efectuat pe 18 noiembrie 2017. Atunci au fost verificate caracteristicile aerodinamice ale avionului, performanțele avionicii și echipamentelor de la bord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noile avioane de tip A-100 vor înlocui aeronavele A-50 și A-50U din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Noul aparat de zbor poate să urmărească până la 300 de ținte, la o distanță de 650 de kilometri. A-100 poate să zboare la o distanță de 1.000 de kilometri de baza de dislocare și poate rămâne în aer aproximativ șase ore.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s