Exercițiu tactic de zbor cu participarea unei escadrile de bombardiere strategice rusești Tu-95MS

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 11.02.2019, că, în Regiunea Saratov, a fost executat un exercițiu tactic de zbor cu participarea unei escadrile de avioane de bombardament Tu-95MS, în care au fost implicate până la 10 aeronave de bombardament și de realimentare în aer.

“Un aspect important a fost reprezentat de faptul că zborurile din cadrul exercițiului au avut loc în mai multe raioane din Regiunile Militare Vest și Centru, unde vremea este în prezent foarte variabilă, caracterizată prin temperaturi scăzute, ploi abundente și alți factori de condiții meteorologice dificile”, a declarat locțiitorul comandantului marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune, colonel Andrei Malishev, ale cărui precizări au fost incluse în comunicatul de presă.

În cadrul etapei principale a exercițiului, echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune au îndeplinit misiuni de redislocare, realimentare în aer și au executat un atac cu rachete asupra obiectivelor terestre ale adversarului.

“Una din particularitățile exercițiului a constat în participarea personalului de comandă al escadrilelor și regimentelor de aviație ale marii unități. Acest lucru a fost făcut pentru crearea unei abordări unice și corecte a planificării unor astfel de activități, cu dezvoltarea părții teoretice și practice a exercițiilor, precum și a metodelor de analiză și evaluare a activităților desfășurate”, a precizat Malishev.

La exercițiu au participat piloții și navigatorii tineri, care au absolvit instituțiile de învățământ în perioada 2016-2017 și care au intrat în compunerea echipajelor avioanelor Tu-95MS în calitate de locțiitori ai comandanților de echipaje, navigatori sau specialiști de bord. O parte dintre aceștia au participat pentru prima dată la un exercițiu de asemenea nivel.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat în cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels din subordinea Comandamentului Aviației cu rază lungă de Actiune (Aviația Strategică) – Moscova. În structura acesteia se află două regimente de aviație de bombardament, unul fiind dislocat la Engels și dotat cu bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, iar celălalt dislocat la Shaykovka și dotat cu avioane de bombardament cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

În înzestrarea regimentului de la Engels din Regiunea Saratov se află 16 avioane de tip Tu-160 și 18 de tip Tu-95MS.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s