În Federația Rusă au fost finalizate testele de stat ale complexului naval de rachete antiaeriene Poliment-Redut

Comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Vladimir Korolev, a declarat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, care va apărea în ediția din 11.02.2019, că au fost încheiate testele de stat ale complexului naval de rachete antiaeriene Poliment-Redut.

Anterior, o susrsă din cadrul Complexului Militar-Industrial precizase pentru Agenția de presă Tass că noul complex va fi introdus în înzestrare în prima parte a anului 2019.

Poliment-Redut include noul sistem de radiolocație Poliment și complexul Redut, cu instalații de lansare verticale. Potrivit surselor deschise, acesta întrebuințează rachete de tip 9M96MD cu o bătaie de 150 de kilometri.

Cu complexe de acest tip vor fi dotate fregatele Proiect 22350. Prima navă de acest tip, Amiral Gorshkov, a fost introdusă în dotarea Forțelor Navale în luna iulie 2018. Cea de-a doua navă, Amiral Kasatonov, desfățoară testele de stat, urmând să fie livrată Forțelor Navale până la sfârșitul anului 2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: 9K96 Redut (Poliment-Redut) este un complex naval de rachete antiaeriene cu instalații de lansare verticale, destinat pentru navele din clasele distrugător, fregată și corvetă. Acesta este instalat pe navele de generație nouă din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În compunerea complexului intră radarul Poliment cu patru antene grătar. Numărul maxim de ținte urmărite este de 16 (câte patru pentru fiecare antenă).

Rachetele sunt dispuse în instalații verticale de lansare, formate din module cu patru sau opt celule. Într-o celulă se poate dispune un container de transport și lansare cu o rachetă cu rază lungă sau medie de acțiune (9M96, 9M96D) sau cu patru rachete cu rază scurtă de acțiune (9M100).

Complexul Poliment-Redut este instalat, deocamdată, pe fregate Proiect 22350 și corvete Proiect 20380 și Proiect 20385.

Surse aparținând Ministerului rus al Apărării au declarat că pentru complexele de rachete antiaeriene Poliment-Redut, aflate în dotarea navelor de luptă ale Forțelor Navale, se dezvoltă o nouă rachetă dirijată supersonică, cu rază mare de acțiune.

Caracteristicile tehnico-tactice precise nu au fost obținute, deocamdată, dar se presupune că aceasta va putea să distrugă ținte aerodinamice la distanțe de până la 400 de kilometri și la altitudini de până la 35 de kilometri.

Experții consideră că, în acest fel, va fi întărită apărarea antiaeriană a Forțelor Navale și vor crește în mod semnificativ posibilitățile de luptă ale acesteia, permițând asigurarea apărării obiectivelor strategice.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s