Convocare operativă de mobilizare a conducerii Forțelor Armate ale Federației Ruse

Departamentul pentru informare și cmonunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 12.02.2019, ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, a deschis convocarea operativă de mobilizare a conducerii Forțelor Armate.

Cu această ocazie, ministrul a declarat că spectrul conflictelor militare din lume se extinde, caracterul acțiunilor de luptă se schimbă în mod radical, iar toate acestea măresc cerințele pentru personalul de conducere al armatei ruse.

“În fiecare an, cerințele pentru comandanți și pentru șefii organelor de conducere militară cresc, în special în ceea ce privește nivelul de pregătire. Acest lucru se datorează mai multor categorii de factori. În primul rând, este vorba despre extinderea spectrului de conflicte militare pentru care ar trebui să fie pregătite Forțele Armate”, a spus Șoigu.

Ministrul a menționat, în special, confruntarea din Siria, care reprezintă un alt fel de luptă armată, fundamental diferită de războaiele clasice, în care adversare erau armatele regulate.

“În al doilea rând, în dotarea trupelor sunt introduse în fiecare an aproximativ 2.500 de categorii noi și modernizate de armament și tehnică militară. De asemenea, este îmbunătățită structura organizatorică a marilor unități și unități militare”, a continuat Serghei Șoigu.

În al treilea rând, potrivit declarațiilor ministrului apărării, mijloacele de distrugere de precizie, sistemele de cercetare și de război electronic au o influență crescândă asupra dezvoltării artei operaționale. Sunt automatizate procesele de conducere a trupelor și armamentelor. Are loc integarea sistemelor de informații și cercetare sau de informații și conducere.

“Sub influența acestor factori, caracterul acțiunilor de luptă se schimbă fundamental și apar noi elemente în activitatea comandanților și statelor majore pentru conducerea trupelor și armamentelor”, a precizat Serghei Șoigu.

El a subliniat că, în aceste condiții, de la comandanții de la toate nivelurile de conducere se așteaptă nu numai extinderea și diversificarea cunoștințelor, ci și capacitatea de a vedea și de a pune în practică tot ce este nou și avansat, utilizarea experienței de luptă și înțelegerea perspectivelor de dezvoltare a armatei și flotei.

“În acest sens, misiunea de îmbunătățire a pregătirii conducerii Forțelor Armate este deosebit de urgentă”, a declarat ministrul apărării.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s