În cadrul corpului de armată al FRMN a fost executat un exercițiu tactic la nivel companie

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 13.02.2019, că subunități de infanterie moto aparținând brigăzii de apărare de coastă a corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel companie, în unul din poligoanele de pregătire pentru luptă din Crimeea.

Subunitățile au executat activități tactice cu sprijinul Aviației Forțelor Terestre, în ofensivă și în apărare, au îndeplinit misiuni de amenajare și mascare a pozițiilor de luptă, de minaret a terenului, au organizat ambuscade, au efectuat misiuni de cercetare și de desantare a grupurilor mobile de desant în spatele dispozitivului adversarului convențional.

Unul dintre scopurile de bază ale exercițiului a constat în perfecționarea deprinderilor comandanților de subunități de a lua decizii independente pentru desfășurarea de acțiuni nestandardizate, în funcție de evoluția situației de pe câmpul de luptă. Conducerea corpului de armată a apreciat acțiunile comandanților de subunități care au folosit soluții proprii pentru a-și îndeplini misiunile.

La exercițiul tactic cu dublă partidă la nivel companie au participat peste 500 de militari și aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială, între care tancuri T-72B3, transportoare blindate BTR-80 și elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre a Regiunii Militare Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul perioadei de instrucție de iarnă, în cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud sunt planificate 15 exerciții tactice cu dublă partidă la nivel companie.

Acestea s-au desfășurat, sunt în curs de executare sau urmează să înceapă, cu participarea subunităților de infanterie moto și de tancuri, în 15 poligoane din zona de responsabilitate a regiunii, inclusiv în cadrul Bazelor Militare din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

La exercițiul din Crimeea au participat, probabil, două grupuri tactice de nivel companie din cadrul celor două batalioane de infanterie moto ale Brigăzii 126 Apărare de Coastă – Perevalnoe a Corpului 22 Armată – Simferopol.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s