Subunități de infanterie moto și de tancuri au început executarea unor exerciții de amploare în sudul Federației Ruse

Șeful Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat că, pe 13.02.2019, subunități de infanterie moto și de tancuri au început executarea unor exerciții tactice de amploare, la nivel companie, în 15 poligoane militare.

Acestea se desfășoară în Regiunile Volgograd și Rostov, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, Republicile Crimea, Adygea, Daghestan, Osetia de Nord și Ingushetia, precum și în bazele militare ruse din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

“În cadrul exercițiilor, este planificată desfășurarea de activități tactice ale subunităților de infanterie moto, tancuri și artilerie, în cooperare cu subunități de geniu și cercetare, echipaje ale complexelor care întrebuințează aparate de zbor fără pilot și ale complexelor de apărare antiaeriană, subunități de luptă radioelectronică și de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică)”, a precizat Astafiev.

Conform planului general, la fiecare exercițiu, două grupuri tactice de nivel companie vor acționa unul împotriva celuilalt. Comandanții vor adopta soluții nestandardizate și vor desfășura activități în afara șabloanelor, întrebuințând lecțiile învățate în timpul conflictelor moderne, inclusiv în Siria.

În timpul exercițiilor, va fi îndeplinită întreaga listă de acțiuni și manevre tactice: în apărare, în ofensivă, cu îndeplinirea misiunilor în diferite tipuri de teren, în zonele populate, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

La acestea vor participa peste 50 de avioane și elicoptere ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Echipaje ale Aviației Forțelor Terestre ale Aviației de bombardament, piloți de pe avioane de vânătoare și asalt vor îndeplini misiuni de instrucție și luptă în concepția unică a comandanților grupurilor tactice de nivel companie ale armatelor de arme întrunite și marilor unități de Infanterie Marină ale Flotei ruse din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

Coordonarea acțiunilor de luptă ale aviației va fi asigurată de navigator înaintați, care vor fi incluși în compunerea punctelor de comandă de campanie ale subunităților de arme întrunite, care acționează în sistemul unic de cercetare și asalt. Dirijarea aviației către ținte va fi asigurată de subunitățile de cercetare, care întrebuințează complexe de cercetare conducere și transmisiuni Strelets-VR.

La exercițiile planificate în întreaga Regiune Militară Sud participă peste 7.000 de militari și aproximativ 2.000 de unități de tehnică militară, înclusiv peste 20 de echipaje ale complexelor dotate cu aparate de zbor fără pilot.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiile tactice se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, și vor dura până la jumătatea lunii martie.

În perioada de instrucție de vară din anul 2018, în Regiunea Militară Sud, în perioada 20 august – 15 septembrie, au fost executate aproximativ 70 de exerciții tactice la nivel companie, din care 60 cu dublă partidă.

În total, în Regiunea Militară Sud sunt formate aproximativ 130 de grupuri tactice de nivel companie. Acestea aparțin celor trei armate de arme întrunite, respectiv Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk, Armata 49 arme întrunite – Stavropol și Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz, Corpului 22 Armată – Simferopol din Crimeea al Flotei ruse din Marea Neagră și Regimentului 177 Infanterie Marină – Kaspiysk al Flotilei din Marea Caspică.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s