Saakașvili: Victoria lui Poroșenko în alegeri va însemna sfârșitul Ucrainei

Fostul președintee al Georgiei și fost guvernator al Regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a acordat, pe 11.02.2019, un interviu canalului german de televiziune Deutsche Welle, în care a vorbit despre situațiile din Venezuela, Ucraina, Moldova și Georgia.

Cu această ocazie, Saakașvili a prognozat ce se va întâmpla cu Ucraina, în cazul în care, în urma alegerilor prezidențiale, Petro Poroșenko va rămâne în fotoliul de președinte al țării.

În opinia sa, victoria lui Poroșenko poate conduce Ucraina doar în colaps. Acesta consideră că, dacă Poroșenko nu va fi schimbat cu altcineva, statul ucrainean va înceta, pur și simplu, să mai existe.

Saakașvili consideră că există o mare probabilitate ca, în cazul în care va câștiga Poroshenko, Ucraina să se descompună în mai multe părți. Potrivit acestuia, toți participanții la cursa prezidențială ucraineană „au propriile probleme”. Iar viitoarele alegeri din Ucraina, care vor avea loc pe 31 martie 2019, vor reprezenta „o chestiune de viață și de moarte”.

Saakașvili l-a numit pe Petro Poroșenko cel mai convenabil președinte al Ucrainei pentru președintele rus, Vladimir Putin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Statul ucrainean va merge mai departe indiferent cine va câștiga alegerile prezidențiale. La modul în care arată lista candidaților, aproape că se poate afirma că nici nu contează cine va fi noul președinte, pentru că statul ucrinean va evolua la fel.

În mod paradoxal, deși Ucraina nu este membră nici în UE și nici în NATO, pare că statul și-a cedat suveranitatea către SUA și FMI, astfel încât deciziile nu se mai iau la Kiev.

Spre deosebire de alte foste state comuniste din Europa Centrală și de Est, care s-au integrat în NATO și UE, depășind situațiile critice, cazurile Ucrainei și Georgiei sunt puțin diferite. Asta, în primul rând, din cauza opoziției înverșunate a Federației Ruse, care nu poate accepta scoaterea lor din sfera de influență rusească, din cauza granițelor comune și a comunităților rusești din cele două state.

În cazul Ucrainei, Federația Rusă are pârghii pentru menținerea acesteia într-o zonă nefrecventabilă pentru integrarea europeană și euroatlantică. Interesul principal al autorităților de la Moscova constă în crearea de conflicte înghețate și de zone gri, care să împiedice preluarea statului ucrainean de către instituțiile occidentale.

Astfel, atâta timp cât Ucraina nu se va detașa de dependența nefastă față de Occident sau de Federația Rusă va fi condamnată la sărăcie și incertitudine.

Niciunul dintre candidații la alegerile prezidențiale nu are un discurs care să de-a speranță societății ucrainene și, în consecință, viitorul statului va fi unul previzibil.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s