Flota de Nord a Federației Ruse a primit două avioane de vânătoare-interceptare MiG-31 modernizate

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 13.02.2019, că regimental de aviație mixtă la armatei de forte aeriene și apărare antiaeriană a primit două avioane de vânătoare-interceptare modernizate de tip MiG-31.

“În total, în timpul perioadei de instrucție de iarnă 2018-2019, regimentul a primit opt astfel de avioane, care sunt implicate deja în planul de pregătire pentru luptă al personalului navigant”, se arată în comunicatul de presă.

În luna ianuarie 2019, o sursă din industria constructoare de avioane a anunțat că Ministerul rus al Apărării a încheiat un nou contract de modernizare a avioanelor de vânătoare-interceptare la versiunea MiG-31BM.

Potrivit precizărilor acesteia, corporația MiG a început deja să îndeplinească comenzile de stat pentru anul 2019.

Pe 24 august 2018, președintele Corporației întrunite constructoare de avioane, Iuri Sliusar, a declarat că întregul parc de avioane de vânătoare-interceptare MiG-31 va fi modernizat până în anul 2023.

Potrivit anumitor date, în prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează aproximativ 120 de avioane MiG-31 și dispun de alte 150 de aeronave de acest tip în bazele de păstrare a tehnicii militare. Anumite estimări arată că în exploatare se află deja aproximativ 100 de avioane modernizate MiG-31BM.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele MiG-31BM au fost introduse în dotarea Regimentului 98 Aviație Mixtă – Monchegorsk al Diviziei 1 Apărare Antiaeriană – Severomorsk din cadrul Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord.

În cadrul regimentului, care dispunea de câte o escadrilă de avioane Su-24M, Su-24MR și MiG-31, se află în curs de formare a doua escadrilă de avioane MiG-31. Astfel, la sfârșitul anului 2019, la Monchegorsk se vor afla două escadrile cu astfel de aeronave, pe baza cărora va fi înființat un nou regiment de aviație de vânătoare.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s