În sudul Federației Ruse, s-a desfășurat un exercițiu tactic de specialitate, de apărare antiaeriană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 14.02.2019, că echipaje ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S ale marii unități de rachete antiaeriene de pe litoralul de la Marea Neagră al Ținutului Krasnodar au executat, în cadrul unui exercițiu tactic de specialitate, misiuni de apărare a pozițiilor terestre împotriva unui atac aerian al adversarului.

“În timpul luptei de instrucție, militarii au întrebuințat complexele pentru distrugerea unor nave mici de suprafață, a unor mașini cu blindaj ușor și a grupurilor diversioniste ale adverasului convențional”, se arată în comunicatul de presă.

La exercițiul tactic au participat peste 500 de specialiști în apărarea antiaeriană ai Regiunii Militare Sud și peste 60 de unități de tehnică militară, inclusiv complexe de rachete antiaeriene Buk-M1-2.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de specialitate a fost executat în cadrul Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don și a vizat, probabil, respingerea unui atac aero-naval al adversarului convențional dinspre Marea Neagră.

La exercițiu au participat Regimentul 1537 Rachete Antiaeriene – Novorossiysk și Regimentul 1721 Rachete Antiaeriene – Sochi.

Regimentul din Novorossiysk dispune de două divizioane de rachete antiaeriene S-400 (16 instalații de lansare) și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S (șase unități).

În structura organizatorică a regimentului de la Sochi se află două divizioane de rachete antiaeriene Buk.

Cel de-al treilea regiment al diviziei, Regimentul 1536 Rachete Antiaeriene, este dislocat la Rostov pe Don și dispune de trei divizioane de rachete antiaeriene S-300PM (24 de instalații de lansare).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s