Parașutiștii ruși au capturat, simultan, trei aerodromuri ale adversarului convențional

Grupul de asigurare informațională al Trupelor de Desant Aerian din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 15.02.2019, că peste 600 de militari și nouă mașini de luptă BMD-2 aparținând marii unități de desant din Pskov au fost desantați, prin parașutare, simultan, pe trei platforme de aterizare.

Potrivit declarațiilor locțiitorului șefului de stat major al Trupelor de Desant Aerian, general maior Aleksei Naumets, atacul aerian a fost efectuat, în paralel, cu avioane ale Aviației Militare de Transport.

Cu ajutorul avioanelor Il-76MD, pe platformele de aterizare Kislovo și Veshnyaki, au fost desantate detașamentele înaintate pentru cucerirea unor obiective de importanță strategică. Desantarea personalului s-a făcut cu sistemele de parașute D-10, de la altitudini de 600 de metri, și cu sistemele de parașute cu destinație specială Arbalet-2. Cu ajutorul elicopterelor Mi-26 și Mi-8, una dintre subunitățile diziviei cu tehnica din dotare a fost desantată prin debarcare, cu sprijinul de foc al elicopterelor Mi-28N, în raionul aerodromului Smuravyevo. Parașutiștii au finalizat cercetarea obiectivelor descoperite din aer, au blocat toate căile de acces ale aerodromului și au distrus punctul de comandă și dirijare al adversarului convențional.

“În zilele următoare, militarii vor executa un marș spre poligonul Strugi Krasnye, unde va avea loc etapa finală a exercițiului, cu trageri de luptă”, a subliniat comandantul exercițiului, general maior Aleksei Naumets.

În total, la exercițiul de comandament și stat major participă peste 2.000 de militari, aproximativ 300 de unități de tehnică militară și specială, peste 20 de avioane și elicoptere ale Aviației Militare de Transport și Aviației Operativ-Tactice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul se desfășoară în cadrul Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov a Trupelor de Desant Aerian.

Este vorba despre prima activitate de pregătire pentru luptă de asemenea anvergură din anul de instrucție 2019.

Exercițiul este unul foarte complex, încluzând desfășurarea concomitentă a unui exercițiu de comandament și stat major al Trupelor de Desant Aerian și a unui exercițiu tactic de zbor al Aviației Militare de Transport, cu sprijinul Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Vest.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s