În cadrul Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă va fi înființată o brigadă de aviație

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 19.02.2019, că, în următorii doi-trei ani, în cadrul Trupelor de Desant Aerian, va fi formată o brigadă de aviație. Noua structură va fi dislocată la Riazan, Voronezh sau Orenburg și va avea patru escadrile: una cu elicoptere de asalt Mi-35M, două cu elicoptere de transport și luptă Mi-8AMTȘ-B și una cu elicoptere grele de transport Mi-26T2.

Brigada de aviație va fi subordonată direct comandantului Trupelor de Desant Aerian și va fi dotată cu 48-50 de elicoptere.

Elicopterele grele de transport Mi-26T2 vor fi întrebuințate pentru transportul automobilelor blindate, a complexelor de rachete antitanc și a mitralierelor de calibru mare. De asemenea, acestea pot transporta aproximativ 80 de militari la o cursă. Elicopterele de acest tip au o autonomie de 800 de kilometri, iar cu rezervoare suplimentare de combustibili de până la 1.900 de kilometri.

Elicopterele de tip Mi-35M vor fi folosite pentru sprijinul cu foc pentru subunitățile de desant aerian, iar cele de tip Mi-8AMTȘ-B pentru transportul militarilor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Decizia de înființare a unei brigăzi proprii de aviație a Trupelor de Desant Aerian a fost luată în scopul creșterii eficienței acțiunilor de luptă duse de acestea. În prezent, Aviația Forțelor Terestre se află în subordinea comandanților Regiunilor Militare, iar pentru planificarea transportului subunităților este nevoie de mai multe aprobări. În plus, pe baza experienței conflictelor militare, se poate aprecia că cu cât lanțul de persone implicate în planificarea acțiunilor este mai mare, cu atât riscul scurgerii de informații crește și poate anula unul dintre factorii cheie ai acțiunilor Trupelor de Desant Aerian, respectiv elementul surpriză.

Probabil, luarea unei decizii finale în această problemă a ținut cont de unul din experimentele desfășurate în anul 2018. Astfel, în cadrul manevrelor Est-2018, a fost testată o nouă structură a unităților aeromobile, formată pe baza Brigăzii 31 Desant-Asalt din Ulianovsk. Subunitățile acesteia au fost debarcate cu ajutorul elicopterelor în spatele dispozitivului adversarului. La acțiuni au luat parte 40 de elicoptere Mi-8AMTȘ, două elicoptere Mi-26 și peste 10 elicoptere Mi-24.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s