Exercițiu al militarilor ruși din Armenia, cu întrebuințarea unui grup aeromobil

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 20.02.2019, militarii Bazei Militare ruse din Armenia, în cadrul unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel companie executat în poligonul Alaghiaz, au întrebuințat un grup aeromobil pentru distrugerea forței vii și tehnicii blindate a adversarului convențional.

În timpul exercițiului, un grup aeromobil, format dintr-o companie de cercetare, a fost transportat din poligonul Kamhud, cu elicoptere Mi-8AMTȘ din cadrul Bazei Aeriene Erebuni, și a fost desantat în poligonul Alaghiaz, în raionul de îndeplinire a misiunilor speciale.

Desantul aerian tactic a desfășurat activități de cercetare-căutare, în condiții de teren muntos, și, pe baza coordonatelor care indicau dislocarea unei baze a adversarului, au descoperit și distrus forța vie și tehnica blindată a acestuia.

Potrivit planului exercițiului, grupului aeromobil i s-a opus un grup tactic de nivel companie, format dintr-o companie de infanterie moto, întărită cu subunități de tancuri și artilerie.

La exercițiul desfășurat cu întrebuințarea unui grup aeromobil au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 de unități de tehnică militară și specială, inclusiv elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și complexe cu aparate de zbor fără pilot.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Baza Militară 102 – Erevan (Ghiumri) din Armenia are statut de brigadă de infanterie moto întărită. Aceasta se află între marile unități cu subordonare centrală ale Regiunii Militare Sud.

Forțele principale ale bazei sunt reprezentate de trei batalioane de infanterie moto, un batalion de tancuri și un batalion de cercetare.

Probabil, pe lângă grupul aeromobil constituit în cadrul batalionului de cercetare, au mai fost formate și alte grupuri aeromobile de nivel companie ale batalioanelor de infanterie moto.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s