Testarea submarinului rusesc Kronștadt, al doilea submarin Proiect 677, va începe în anul 2019

Comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Vladimir Korolev, a declarat, pe 22.02.2019, cu ocazia unei consfătuiri la Biroul Central de Construcții Rubin, că submarinul Kronștadt, al doilea submarin Proiect 677, clasa Lada, va începe testele în anul 2019.

“Continuă construirea în serie a submarinelor neatomice de tip Lada. În acest an, va începe testarea celui de-al doilea submarin de acest tip, Kronștadt, care a fost lansat la apă în septembrie 2018”, a precizat Korolev.

În timpul confătuirii, au fost analizate, de asemenea, probleme privind construirea submarinelor atomice de tip Borei și a sumbarinelor diesel-electrice Proiect 636.3.

Al doilea submarin diesel-electric Proiect 677, Kronștadt, a fost lansat la apă pe 20 septembrie 2018.

Submarinele Proiect 677, clasa Lada, sunt submarine cu propulsie diesel-electrică de generația a patra.  Deplasamentul acestora la suprafața apei este de aproximativ 1.750 de tone, iar viteza în imersiune este de 21 de noduri. Submarinele Lada sunt dotate în prezent cu complexe de rachete de tip Kalibr. Echipajul este de 35 de militari. Primul submarin Proiect 677 a fost submarinul Sankt Petersburg.

Construcția submarinului Kronștadt a fost începută în anul 2005, după care a fost întreruptă în 2009 și reluată în 2013. În prezent, la Șantierul Naval al Amiralității se află în construcție încă un submarin de acest tip, Velykie Luki.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primul submarin Proiect 677, clasa Lada, B-585 Sankt Petersburg, se află în exploatare experimentală la Flota de Nord, începând din 08.05.2010.

Următoarele două submarine, B-586 Kronștadt și B-587 Velykie Luki, sunt destinate tot Flotei de Nord. Acestea vor fi livrate beneficiarului în anii 2020 și 2021.

Pentru alte două submarine, care se estimează că vor fi livrate până în 2025, urmează să fie încheiate contractele. Probabil că și acestea vor fi introduse tot în dotarea Flotei de Nord.

Astfel, Forțele Navale își refac forțele de submarine diesel-electrice. După ce Flota din Marea Neagră a primit șase submarine noi Proiect 636.3, pentru Flota din Oceanul Pacific se construiesc alte șase submarine de acest tip.

Singura care va rămâne deficitară la acest capitol va fi Flota din Marea Baltică. Pentru rezolvarea temporară a acestei probleme, submarinul Alrosa al Flotei din Marea Neagră va fi transferat la Flota din Marea Baltică, după încheierea reparațiilor la care este supus în prezent.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s