Antrenament al scafandrilor din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 25.02.2019, specialiștii Detașamentului de Nave de Salvare al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) desfășoară scufundări planificate ale scafandrilor, în poligonul de adâncime din raionul Sevastopol.

Scufundările sunt executate în perechi, în instalația de scafandri SBU-5, la adâncimi cuprinse între 45 și 60 de metri. Sub apă, în scopul evaluării aptitudinilor fizice, militarii desfășoară activități specifice de acordare a ajutorului pentru un submarin avariat, aflat pe fundul mării, unde se află amplasată macheta unui submarin.

Pentru asigurarea lucrului scafandrilor este întrebuințată nava specializată VM-9, dotată cu mijloace moderne pentru controlul activității persoanelor aflate sub apă, inclusiv cu complexul subacvatic Osmotr, dotat cu camere video, și cu echipamente de salvare.

Antrenamentul se desfășoară până la sfârșitul săptămânii, cu participarea a peste 50 de scafandri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele și mijloacele implicate în antrenament aparțin Detașamentului 145 Nave de Salvare – Sevastopol al FRMN.

La Sevastopol se află cele mai moderne facilități ale Forțelor Navale ale Federației Ruse pentru pregătirea scafandrilor. În localitate este dislocat Centrul de Instrucție pentru pregătirea salvatorilor militari și a specialiștilor scafandri al Centrului 907 Întrunit de Instrucție al Forțelor Navale. În cadrul acestuia se pregătesc scafandrii pentru toate flotele Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s