Întreprinderile din Crimeea ale Complexului Militar Industrial realizează contracte de 22 miliarde de ruble

În cadrul discursului anual susținut în Parlamentul republican, șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a declarat, pe 26.02.2019, că, în prezent, întreprinderile Complexului Militar Industrial din peninsulă îndeplinesc contracte în valoare de 22 miliarde de ruble, jucând în acest fel un rol important în restabilirea economiei regiunii, după perioada ucraineană.

Anterior, acesta precizase că, în ultimii cinci de la integrarea Crimeii în Federația Rusă, volumul producției din republică s-a dublat. În ultimii cinci ani dinaintea aderării la statul rus, acest indicator scăzuse în permanență.

“Factorul principal al creșterii economice a constat în satbilizarea activităților întreprinderilor Complexului Militar Industrial. Opt dintre acestea sunt listate în registrul consolidat al Complexului Militar Industrial al Federației Ruse. Sunt realizate contracte în valoare de 22 de miliarde de ruble. Nivelul de angajare al întreprinderilor a crescut cu 20% și, în prezent, acesta a ajuns la o medie de 63%”, a spus Aksenov.

Potrivit datelor prezentate de acesta, în anul 2018, întreprinderile din Crimeea au introdus 22 de articole noi de produse, iar în acest an este planificată introducerea altor 28. Aproape toate întreprinderile strategice și-au sporit producția.

Șeful regiunii a constatat că fiecărei întreprinderi din Complexul Militar Industrial i s-a atribuit un curator federal. Aksenov a subliniat că una din probelemele încă nesoluționate constă în încărcarea inegală a întreprinderilor industriale.

El a adăugat că 38 de întreprinderi au primit sprijin din partea statului din bugetul republicii, în valoare de 300 de milioane de ruble, datorită cărora au achiziționat echipamente moderne necesare pentru a crește producția de produse inovatoare și pentru substituirea importurilor.

De asemenea, întreprinderile alocă fonduri importante pentru modernizare. De exemplu, Șantierul Naval Zaliv din Kerci a cheltuit în acest scop 2,5 miliarde de ruble, Șantierul Naval More din Feodosia peste 500 de milioane, iar Fiolent aproape un milliard de ruble. Pe lângă aceasta, Consiliul de Miniștri al Crimeii a încheiat 15 acorduri pentru realizare a unor proiecte de investiții în industrie, pentru o sumă de aproximativ două miliarde de ruble.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După două decenii de inactivitate, începând din anul 2014, întreprinderile din cadrul Complexului Militar Industrial din Crimeea au fost restructurate si au primit comenzi, care să le asigure o dezvoltare durabilă în perioada următoare. În pofida faptului că funționează doar la aproximativ 60% din capacitate, productia acestora a înregistrat creșteri spectaculoase în ultimii ani (cu peste 430% în 2017 față de 2015 și cu peste 227% față de 2016). În urma elaborării și implementării unui Plan de dezvoltare până în 2030, se așteaptă realizarea de investiții noi în domeniu, pentru modernizarea întreprinderilor, care vor fi trecute în proprietate federală.

Cele două Șantiere Navale din Crimeea, Zaliv din Kerci și More din Feodosia au devenit filiale ale Șantierelor Navale A.M. Gorki din Zelenodolask și Pella din Otradnoe și au primit comenzi pentru producerea, în special, a navelor mici purtătoare de rachete.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s