Un detașament de nave al Flotei de Nord din Federația Rusă a început executarea unui marș de lungă durată

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.02.2019, un detașament de nave, format din fregata Amiral Gorshkov, nava de asigurare logistică Elbrus și remorceherul de salvare Nikolai Ciker, a ieșit în Marea Barents și a luat curs spre Oceanul Atlantic.

În următoarele câteva luni, navele vor îndeplini misiuni în cadrul unui marș de lungă durată, în diverse puncte ale Oceanului Planetar. Scopul principal al marșului constă în demonstrarea drapelului și asigurarea unei prezențe militare navale în raioane de importanță operativă din zona oceanică îndepărtată.

Este planificat ca, pe lângă îndeplinirea de misiuni pe mare, navele să efectueze și o serie de escale în porturi străine.

Înaintea marșului, echipajele navelor au efectuat un întreg complex de pregătire și au efectuat misiuni de curs în Marea Barents.

Pentru echipajul fregatei Amiral Gorshkov acesta este primul marș de instrucție. Anterior, nava a mai efectuat doar transferuri interflote și interbaze. Fregata este nava amiral a detașamentului, care va asigura conducerea celorlalte nave auxiliare. Comandantul marșului este șeful de stat major al marii unități de nave antisubmarin al Flotei de Nord, căpitan rang I Stanislav Varik.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, obiectivul principal al marșului de lungă durată constă în participarea navelor Flotei de Nord la misiuni în cadrul Grupării navale permanente a Forțelor Navale din Marea Mediterană.

Cu siguranță, în timpul marșului vor fi efectuate esacale pentru refacerea proviziilor în portul spaniol Ceuta, în portul Limassol din Cipru sau în Punctul de asigurare logistică al Forțelor Navale din portul sirian Tartus.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s