Până la sfârșitul anilor 2020, Federația Rusă intenționează să construiască două distrugătoare de tip Lider

Agenția de presă rusă Tass, care citează o sursă din industria constructoare de nave, a informat, pe 28.02.2019, că, până la sfârșitul anilor 2020, Federația Rusă intenționează să construiască două distrugătoare cu propulsie nucleară de tip Lider, Proiect 23560, pentru o sumă de aproximativ 100 de miliarde de ruble pentru fiecare.

Potrivit sursei, schița de proiect a distrugătorului a fost finalizată, desfășurându-se lucrări științifice și de cercetare pentru pregătirea proiectului tehnic.

“Potrivit Progarmului de stat pentru înzestrare pentru perioada 2018-2027, în anul 2021 ar trebui să înceapă construcția navelor. Pentru construirea unei nave, potrivit estimărilor, va fi necesară o perioadă de șapte ani”, a precizat sursa.

Până la sfârșitul anilor 2020 este planificată lansarea la apă a două distrugătoare de tip Lider. Acestea vor avea o lungime de 230 de metri și un deplasament de 20.000 de tone. Un distrugător de tip Lider va fi dotat cu peste 100 de rachete de mare precizie Zircon, Kalibr sau Onyks.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dezvoltarea noului distrugător cu propulsie nucleară este condusă de Biroul de Proiectare și Construcții Nordic din Sankt Petersburg.

Noul distrugător va fi o navă universală, destinată să înlocuiască trei categorii de nave: distrugătoarele Proiect 956, navele mari antisubmarin Proiect 1155 și crucișătoarele Proiect 1164.

Distrugătorul va fi dotat cu complexe de perspectivă de apărare antiaeriană și antirachetă, cu rachete antinavă și cu rachete de croazieră pentru lovirea țintelor terestre.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s