Pe un aerodrom din Republica Tuva (Federația Rusă) a fost formată prima escadrilă de aviație mixtă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, începând cu 01.03.2019, pe aerodromul Kyzyl din Republica Tuva, a fost formată o escadrilă de aviație mixtă, care, din punct de vedere structural, face parte din regimentul de aviație mixtă de transport al regiunii.

Este vorba despre prima subunitate de aviație din Tuva. În dotarea escadrilei se află elicoptere Mi-8AMTȘ-V Terminator și avioane An-26.

“Am format o nouă escadrilă de aviație, care la fi dislocată în Kyzyl. Aceasta va asigura securitatea în zona de responsabilitate și pregătirea pentru luptă a brigăzii de infanterie moto din Tuva, va desfășura activități de căutare-salvare în timpul lansării și aterizării aparatelor cosmice și de lichidare a urmărilor unor situații de urgență”, a spus la ceremonie comandantul Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, Aleksandr Tatarenko.

Șeful Republicii Tuva, Sholban Kara-ool, a subliniat avantajele teritoriale ale apariției escadrilei în regiunea muntoasă de frontieră.

Anterior, personalul de zbor și tehnic al escadrilei, trei avioane An-26 și patru elicoptere Mi-8AMTȘ-V au fost redislocate din Ekaterinburg și Novosibirsk la Kyzyl.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, motivul principal pentru înființarea escadrilei a fost reprezentat de asigurarea activităților Brigăzii 55 Infanterie Moto – Kyzyl a Armatei 41 arme întrunite – Novosibirsk. Aceasta a fost înființată în anul 2015 și este singura brigadă cu specific montan din Regiunea Militară Centru.

Aerodromul din Kyzyl este, de fapt, aeroport civil. Anterior, în cadrul acestuia nu au mai existat structuri militare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s