Elicoptere ale Aviației navale a FRMN au îndeplinit misiuni în zona lacului Donuzlav din Crimeea

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 02.03.2019, în Crimeea, în raionul lacului Donuzlav, a fost executat un antrenament planificat al echipajelor elicopterelor Ka-27PL, Mi-8 și personalului comenduirii de aviație a regimentului de aviație mixtă al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

În timpul executării schimburilor de zbor ale elicopterelor sosite în zona de desfășurare a antrenamentului, au fost îndeplinite misiuni de căutare a submarinelor adversarului convențional.

Specialiștii comenduirii de aviație au desfășurat misiuni de organizare a securității zborurilor elicopterelor, asigurându-le comunicațiile și datele necesare pentru zbor. Personalul subunității a desfășurat activități de dislocare în poziție staționară a unui sistem de balizare suplimentar, care permite asigurarea suportului radiotehnic al unității de aviație.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Comenduirea de aviație este formată dintr-un nucleu restrâns de militari, care asigură menținerea în stare de operativitate a unui aerdrom, pe care nu se află dislocată permanent tehnică de aviație. Comenduirile de aviație se află în subordinea regimentelor sau diviziilor de aviație.

Comenduirea de aviație a Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației navale a FRMN este dislocată pe aerodromul Donuzlav, aflat la 25 de kilometri de Evpatoria. Este interesant de remarcat faptul că aerodromul este operațional, cu toate că acesta părea să fie inactiv.

Aerodromul este unul dintre puținele aerodromuri ale Federației Ruse, care permit folosirea hidroavioanelor. În perioada sovietică, acesta a fost întrebuințat de forțele antisubmarin ale Flotei din Marea Neagră. Până în anul 1995, pe aerodrom au fost dislocate avioanele amfibie Be-12, care au fost mutate la Kacha.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s