Avioane de vânătoare-bombardament de tip Su-34 au simulat lupta în stratosferă, în sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 04.03.2019, echipaje ale avioanelor de vânătoare-bombardament de tip Su-34 ale marii unități de aviație mixtă a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, dislocată în Regiunea Rostov, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor, au executat lupta aeriană cu adversarul convențional, în stratosfera inferioară.

Piloții au îndeplinit elemente simple și complexe de pilotaj, la atitudini de peste 12.000 de metri, pentru obținerea supremației aeriene. În rolul adversarului au evoluat avioane de vânătoare Su-27SM3 și Su-30SM2, dislocate în Ținutul Krasnodar. În timpul îndeplinirii misiunilor, piloții au întrebuințat diferite scenarii de ducere a duelurilor aeriene: unul contra doi, doi contra doi și doi contra patru.

Fiecare echipaj a efectuat cel puțin 10 decolări, pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

La zborurile de instrucție în stratosferă au participat peste 30 de echipaje ale Aviației Operativ-Tactice, inclusiv noile avioane Su-30SM2 primite în dotare la sfârșitul anului 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Avioanele de vânătoare-bombardament Su-34 aparțin Regimentului 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă. În structura regimentului se află trei escadrile de avioane Su-34 (36 de aparate).

Avioanele de vânătoare Su-27SM3 și Su-30M2 aparțin Regimentului 3 Aviație Mixtă – Krymsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă. Acesta dispune de două escadrile de avioane Su-27SM3 și o escadrilă de avioane Su-30M2.

Trebuie remarcat faptul că avioanele de tip Su-30 sunt produse în Federația Rusă în două versiuni: Su-30SM și Su-30M2. Versiunea Su-30SM2 nu există. Regimentul de la Krymsk dispune de opt avioane de vânătoare de tip Su-30M2. Toate cele 20 de avioane de acest tip aflate în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost primite în înzestrare în perioada 2010-2016. Nu există informații despre dislocarea unor astfel de aeronave în Regiunea Militară Sud la sfârșitul anului 2018.

Stratosfera inferioară începe de la o altitudine de aproximariv 11.000 de metri.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s