Politician german: Occidentul este mai puțin preocupat de problema Peninsulei Crimeea

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă ruse RIA Novosti, politicianul german Andreas Maurer, care conduce grupul parlamentar al stângii din Parlamentul orașului Quakenbrück, a declarat, pe 03.03.2019, că tema reunificării Crimeii cu Federația Rusă se atenuează progresiv.

Potrivit declarațiilor sale, lumea înțelege că procesul de integrare a Crimeii în compunerea Federației Ruse este ireversibil.

“În Occident, nimeni nu mai pune problema statutului Crimeii, acest subiect se calmează, iar comunitatea internațională înțelege ireversibilitatea întegrării peninsulei”, a subliniat politicianul.

Acesta a adăugat că, în statele occidentale, nu mai sunt luate în serios propunerile Kievului privind revenirea Crimeii la Ucraina, pentru că reprezentanții acestora înțeleg că este vorba despre o evoluție imposibilă. Numai reprezentanții ucraineni mai cred că încă pot reveni în peninsulă și încearcă, prin toate mijloacele, să ridice acesată problemă pe scena internațională.

Maurer a admis faptul că, pentru a readuce problema Crimeii la ordinea zilei, Ucraina desfășoară provocări în apropierea frontierelor cu Federația Rusă, precum incidentul produs în Strâmtoarea Kerci, în luna noiembrie a anului trecut.

Deputatul german se află în această perioadă în Crimeea, unde pregătește o vizită a unei delegații din țara sa.

După primele zile petrecute în Crimeea, Andreas Maurer a declarat că, în ceea ce privește ritmul de dezvoltare, în prezent, peninsula seamănă cu Berlinul după unificarea Germaniei.

“Crimeea actuală îmi amintește de Berlinul anilor 1990. Peste tot se aflau macarale, se construiau drumuri și poduri. Avea loc o transformare enormă a infrastructurii”, a spus Maurer.

Surse: ria.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s