Federația Rusă a mai dislocat în Regiunea Kaliningrad încă un regiment de rachete antiaeriene S-400

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică a anunțat, pe 04.03.2019, că apărarea antiaeriană din Regiunea Kaliningrad a fost întărită cu încă un regiment de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Noile complexe au fost aduse la locul de dislocare permanentă din poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, unde au efectuat trageri de luptă.

“Complexele de rachete antiaeriene S-400 vor intra în serviciul de luptă pentru apărarea frontierei aeriene a celei mai occidentale regiuni a țării la sfârșitul săptămânii viitoare”, se arată în comunicatul de presă.

S-400 Triumf este un sistem de rachete antiaeriene cu rază mare de acțiune. Acesta este destinat pentru distrugerea aviației, rachetelor balistice și de croazieră, inclusiv a celor cu rază medie de acțiune și poate fi întrebuințat, în același timp și împotriva obiectivelor terestre. Baătaia acestuia este de 400 de kilometri, putând să distrugă ținte la o altitudine de până la 30 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În luna noiembrie 2018, Federația Rusă dispunea de 27 de regimente, adică 54 de divizioane și 432 de instalații de lansare, de complexe de rachete antiaeriene S-400. Până în anul 2020, este planificată dislocarea a 56 de divizioane de rachete antiaeriene de acest tip.

Începând din anul 2015, Forțele Aerocosmice au primit câte patru complete de regiment de complexe de rachete antiaeriene S-400.

În Regiunea Kaliningrad, mai există un regiment de rachete antiaeriene dotat cu complexe S-400, respectiv Regimentul 183 Rachete Antiaeriene – Gvardeysk aparținând Diviziei 44 Apărare Antiaeriană – Kaliningrad a Flotei din Marea Baltică.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s