Președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul INF

Serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că, pe 04.03.2019, președintele rus, Vladimir Putin a semnat un decret privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF).

Potrivit acestuia, documentul a fost semnat în baza nevoii de acțiune din cauza încălcării de către SUA a obligațiilor ce-i revin conform tratatului.

Decretul privind suspendarea îndeplinirii Tratatului INF intră în vigoare în ziua semnării, adică pe 04 martie.

Ministerului de Externe rus i s-a cerut să înștiințeze părțile participante la tratat despre această decizie.

Pe 01 februarie, președintele american, Donald Trump, și secretarul de stat, Mike Pompeo, au informat că Washingtonul își suspendă participarea la Tratatul INF începând cu 02 februarie, iar peste șase luni va înceta să mai fie parte la acesta, dacă va considera că Federația Rusă încalcă în continuare tratatul. În reacție la această decizie, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că și Federația Rusă își suspendă participarea la tratat. El le-a cerut miniștrilor de externe și al apărării să nu mai negocieze cu Washingtonul în această problemă, subliniind că partea americană însăși trebuie să fie pregătită să desfășoare un dialog semnificativ și de pe poziții egale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Decretul semnat de președintele rus reprezintă doar o simplă formalitate, care conființește deciziile luate anterior. Vladimir Putin a promis că va răspunde „în oglindă” la acțiunile întreprinse de SUA în ceea ce privește Tratatul INF.

Surse: tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s