În cadrul Bazei Militare ruse din Tadjikistan, se desfășoară un exercițiu tactic la nivel batalion

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 04.03.2019, un batalion de infanterie moto (vânători de munte) al Bazei Militare ruse din Tadjikistan s-a deplasat în poligonul Liaur pentru executarea unui exercițiu tactic, în condiții montane.

Militarii au fost alertați și au executat un marș cu tehnica din dotare în poligon, unde vor îndeplini o serie de misiuni specifice.

Vor fi desfășurate activități de pregătire în apărare și ofensivă, de ieșire din luptă și deplasare în raioanele indicate pentru regruparea forțelor și mijloacelor. O atenție deosebită va fi acordată mascării și amenajării genistice a pozițiilor de luptă în teren montan, depășirii unor baraje de mine și îndeplinirii de misiuni speciale, cu întrebuințarea echipamentelor montane.

În timpul activităților, care vor dura până pe 07 martie, este planificată utilizarea a peste 4.000 de proiectile. La exercițiu participă aproximativ 500 de militari și peste 100 de unități de armament și tehnică militară.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Tadjikistan este dislocată Baza Militară 201 a Regiunii Militare Centru, care este cea mai mare bază a Federației Ruse dislocată în străinătate, având statut de nivel divizie. Aceasta dispune de două regimente de infanterie moto (149 și 92) în localitatea Dushanbe și de un regiment de infanterie moto (191) în localitatea Kurgan-Tiube. Fiecare regiment are trei batalioane de infanterie moto și o companie de tancuri.

Potrivit unui accord încheiat în octombrie 2012, Baza Militară 201 se va afla în Tadjikistan cel puțin până în anul 2042.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s