Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei așteaptă invazia Federației Ruse din trei direcții

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Muzhenko, a declarat, pe 06.03.2019, pentru postul de televiziune “Direct”, că, în viitorul apropiat, Ucraina trebuie să se pregătească pentru respingerea unei invazii din trei direcții. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei avertizează cu privire la amenințarea unei invazii a armatei ruse din nord, est și sud.

De asemenea, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic militar străin acreditat în Ucraina, Viktor Muzhenko a precizat că, având în vedere realitățile geopolitice existente, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei prognozează amenințări militare în trei dintre cele patru zone geografice: nord, est și sud.

Potrivit acestuia, subunitățile de asalt ale Federației Ruse, a căror formare se încheie la granița cu Ucraina, precum și o parte a unităților cu destinație specială “vor constitui baza forțelor invadatoare”.

“Așteptăm invazia din trei direcții. Aceasta este ideea strategilor de la Kremlin”, a spus Muzhenko.

Astfel, conform estimărilor Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Federația Rusă poate să execute atacuri asupra Ucrainei din est, unde se află teritoriile Republicilor Populare Donețk și Lugansk și Federației Ruse, din sud, unde atacul va fi efectuat de pe teritoriul Crimeii și dinspre mare, precum și din nord, adică de pe teritoriul Republicii Belarus, care va deveni o “rampă de lansare pentru invazia rusă”. Cu toate acestea, armata ucraineană este pregătită să respingă agresiunea.

“Mobilitatea ridicată, adaptabilitatea și autonomia armatei ucrainene, în combinație cu factorul nativ, reprezintă un avantaj strategic în respingerea agresiunii rusești”, a remarcat șeful Statului Major General.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, nu există indicii privind pregătirea unei invazii asupra Ucrainei din partea Federației Ruse.

Declarația șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei trebuie interpretată ca o declarație politică, pentru sprijinirea în campania electorală a actualului președinte ucrainean, Petro Poroșenko.

Relațiile dintre cele două state par să se fi calmat, după tensionarea excesivă de la sfârșitul anului 2018, determinată de incidentul din 25 noiembrie din Strâmtoarea Kerci.

Oficialii ruși așteaptă încheierea campaniei electorale și desfășurarea alegerilor prezidențiale din Ucraina, programate pentru 31.03.2019. Probabil, strategia ulterioară a acestora în relațiile cu Ucraina va fi stabilită în funcție de noul președinte ucrainean.

În ceea ce privește variantele prezentate de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pentru o eventuală invazie rusă, trebuie spus faptul că acestea nu corespund realității. În primul rând, trebuie exclusă ideea atacării Ucrainei de către Federația Rusă din direcția Republicii Belarus, din cel puțin două motive. Unul, și cel mai important, constă în nevoia unui acord al oficialităților de la Minsk pentru un astfel de demers. Actualul președinte al Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, nu ar accepta niciodată ca Federația Rusă să declanșeze un atac asupra Ucrainei de pe teritoriul belarus. Al doilea motiv, constă în faptul că Federația Rusă nu dispune de trupe în Republica Belarus cu care să înceapă ofensiva. Ar fi absurd ca forțele rusești să fie dislocate întâi pe teritoriul belarus și de acolo să pornească o ofensivă împotriva Ucrainei.

Așadar, trebuie menționat faptul că, un eventual atac al Federației Ruse asupra Ucrainei va viza, în primul rând, capitala Kiev, și se va face într-adevăr pe trei direcții, una principală și două secundare. Direcția principală va fi din nord-estul Ucrainei, din Regiunile Bryansk și Belgorod din Federația Rusă, cu forțe și mijloace aparținând diviziilor de infanterie moto ale Armatelor 6 și 20 arme întrunite de la Agalatovo și Voronezh din Regiunea Militară Vest. A doua direcție, secundară, va fi din sud-estul Ucrainei, dinspre Regiunea Rostov pe Don din Federația Rusă, cu forțe și mijloace ale diviziei de infanterie moto a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkask din Regiunea Militară Sud. A treia direcție, secundară, va fi din sudul Ucrainei, dinspre Crimeea, cu forțe și mijloace ale corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră.

În funcție de evoluția situației, conducerea politico-militară a Federației Ruse va decide care direcție să fie întrebuințată. Adică, un eventual atac, ar putea fi executat doar pe direcția principală sau pe direcția principală și o direcție secundară sau pe direcția principală și ambele direcții secundare.

O invazie terestră împotriva Ucrainei va fi precedată de atacuri masive cu rachete de la sol, din aer și de pe mare, fiind întrebuințate complexele terestre Iskander-M, rachetele de croazieră ale Aviației cu rază lungă de acțiune și complexele navale Kalibr.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s