Avioane și drone americane au efectuat zboruri de cercetare în apropierea frontierelor Federației Ruse

Din monitorizarea datelor din sursele de aviație occidentale rezultă că, pe 06.03.2019, un aparat de zbor fără pilot strategic RQ-4B Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un zbor de cercetare de mai multe ore în apropierea Peninsulei Crimeea și a zonei Kuban din Ținutul Krasnodar.

Drona, cu numărul de bord 10-2043, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia și, începând cu ora 17.10 (ora Moscovei), timp de aproape cinci ore, a patrulat de-a lungul graniței de sud-vest și sud a Peninsulei Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și în apropierea litoralului Ținutului Krasnodar. În total, au fost efectuate cel puțin patru treceri de-a lungul frontierei maritime a Federației Ruse de la Marea Neagră, din punctul cel mai vestic al Crimeii și până la Tuapse.

Drona americană, care este capabilă să efectueze misiuni de cercetare la sute de kilometri în adâncimea teritoriului adversarului, în raionul Sevastopol, s-a apropiat de țărm la o distanță de 33 de kilometri, iar în raioanele Ialta, Strâmtoarea Kerci, Novorossiysk și Tuapse la 40 de kilometri. Zborul a fost efectuat la o altitudine de 16.000 de metri.

Ulterior, dronei americane i s-a alăturat și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale, care a decolat, de asemenea, de la Baza Aeriană Sigonella. Cea mai mare parte a zborului din zona Crimeii, care a durat două ore, s-a desfășurat în apropierea graniței de sud-vest a peninsulei, în apropiere de Sevastopol. Acesta a efectuat un zbor la joasă altitudine, la un nivel de până la 4.000 de metri deasupra mării.

Anterior, aceeași dronă americană a efectuat un zbor de șapte ore de-a lungul liniei de demarcație din Donbas, aflată sub controlul Kievului, la o altitudine de 15.500 de metri. În timpul îndeplinirii misiunilor, dronea a zburat de șase ori la o distanță de 35-60 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

În același timp, tot pe 06.03.2019, un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale ale SUA a efectuat un zbor de cercetare în apropierea litoralului Siriei, unde sunt dislocate Bazele Militare ruse de la Hmeimim și Tartus. De asemenea, avionul a survolat raionul în care erau planificate trageri ale navelor aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse din apropierea litoralului Siriei și care a fost închis pentru avioanele și navele civile până la ora 18.00 (ora Moscovei).

Pe lângă acestea, pe 06.03.2019, un avion de cercetare strategic RC-135W aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a efectuat un zbor de cercetare în apropierea granițelor Federației Ruse de la Marea Baltică. Inițial, avionul britanic a patrulat, mai mult de o oră, de-a lungul graniței occidentale a Regiunilor Leningrad și Pskov, aflându-se în spațiul aerian al Estoniei. Ulterior, trecând în Lituania, a patrulat, mai mult de o jumătate de oră, la granița Regiunii Kaliningrad. Acesta a fost deja al treilea zbor al unor aeronave de cercetare ale NATO efectuat în această săptămână la granițele Federației Ruse din Marea Baltică. Pe 04 și 05 martie, un avion de cercetare strategic RC-135V al Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat zboruri similare la frontierele ruse de la Marea Baltică, decolând de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie.

Pe 04.03.2019, Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică a anunțat că în punctul de dislocare permanentă din Regiunea Kaliningrad a sosit un nou complet de nivel regiment de complexe de apărare antiaeriană S-400 Triumf.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s