Ucraina solicită NATO să-și întărească prezența în Regiunea Mării Negre

Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Ivanna Climpush Tsintsadze, a declarat, pe 09.03.2019, că extinderea prezenței NATO în Regiunea Mării Negre poate tempera Federația Rusă.

“Conducerea de către SUA a procesului de consolidare a prezenței militare a NATO în Regiunea Mării Negre este extrem de importantă. Aceasta este singura modalitate care poate determina Federația Rusă să de-a dovadă de reținere în ceea ce privește acțiunile agresive”, a subliniat vicepremierul ucrainean la Washington, în timpul unei întrevederi cu adjunctul asistentului președintelui american, director pentru probleme privind Federația Rusă și Eurasia, Fiona Hill.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului ucrainean, I. Klimpush-Tsintsadze a subliniat că Ucraina se bazează pe o atenție sporită din partea Statelor Unite asupra situației din zona Mării Azov și a Mării Negre și pe condamnarea atacului armat rusesc asupra Forțelor Navale ucrainene lângă Strâmtoarea Kerci.

“Acțiunile agresive ale Federației Ruse subminează securitatea regională și internațională. Kremlinul neglijează dreptul internațional și acordurile bilaterale. O astfel de atitudine impune o presiune sporită asupra Federației Ruse”, a precizat vicepremierul.

Ea a mulțumit pentru sprijinul continuu și decisiv acordat Ucrainei de către Statele Unite și a subliniat importanța consolidării sancțiunilor economice împotriva Federației Ruse.

Vicepremierul a menționat că Kievul continuă reformele, care reprezintă un instrument-cheie pentru pregătirea Ucrainei în vederea aderării la NATO.

Aceasta a menționat, de asemenea, necesitatea restabilirii urgente a formatului Comisiei ministeriale NATO-Ucraina, care în prezent este blocată de Ungaria.

“Ucraina acordă o atenție deosebită protecției drepturilor minorităților naționale și încearcă să rezolve această problemă într-un dialog bilateral cu Ungaria”, a spus I. Klimpush-Tsintsadze.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s