Ministerul rus al Apărării lucrează la înființarea unui Internet militar

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 12.03.2019, că Forțele Armate ale Federației Ruse au trecut la constituirea unui Internet suveran. Prima etapă a lucrărilor se va încheia la sfârșitul anului 2019, urmând ca acestea să fie finalizate în termen de doi ani.

Sistemul închis pentru schimbul de informații digitale a primit deja denumirea de Rețea de comunicații de transport multiservice (MTSS).

MTSS va avea propriul motor de căutare, iar pentru funcționarea sa independentă militarii vor amplasa un cablu de fibră optică prin zona Arctică, de la Severomorsk până la Vladivostok.

Potrivit specialiștilor, experiența dobândită în crearea unui astfel de sistem va fi folosită ulterior la crearea unei rețele naționale.

Experții în domeniul securității informatice afirmă că, împreună cu segmentul rus protejat al World Wide Web, despre al cărui proiect se discută în prezent, MTSS ar trebui să asigure securitatea electronică a Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ideea de înființare a unui Internet suveran în Federația Rusă a apărut în anul 2016. Aceasta o fost exprimată pentru prima dată la postul de televiziune RT de către German Klimenko, care la acea dată ocupa funcția de consilier al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea Internetului. Acesta a spus că Occidentul conduce un război hibrid împotriva Federației Ruse, care s-ar putea solda și cu deconectarea statului rus de la rețeaua globală de informații.

De asemenea, pe 12.02.2019, în Duma de Stat, a fost aprobat, la prima lectură, un proiect de lege privind funcționarea autonomă a Internetului în Federația Rusă. Conform autorilor, scopul proiectului de lege vizează ca segmentul rusesc al Internetului să poată continua să funcționeze chiar dacă este deconectat de la rețeaua globală. Se presupune că, în cazul unei astfel de amenințări, compania Roskomnadzor va fi desemnată să gestioneze Internetul în Federația Rusă.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s