Două bombardiere rusești Tu-22M3 au executat un zbor de patrulare deasupra Mării Negre

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 14.03.2019, două bombardiere Tu-22M3 au efectuat un zbor deasupra apelor neutre din Marea Neagră.

“Două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au efectuat un zbor în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre din acvatoriul Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că avioanele au zburat pe o distanță de aproximativ 4.500 de kilometri, aflându-se în aer peste cinci ore.

Avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre din Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic, Marea Neagră, Marea Caspică și Oceanului Pacific. Toate zborurile Forțelor Aerocomice se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de folosire a spațiului aerian.

Avionul Tu-22M3, cu echipaj format din patru membri, este destinat pentru distrugerea țintelor pe teritoriul adversarului, în adâncimea strategică. Viteza maximă a bombardierului este de 2.300 de kilometri pe oră, iar autonomia de zbor de 7.000 de kilometri.

Bombardierul va fi modernizat la versiunea Tu-22M3M și va întrebuința rachete hipersonice de tip Kinzhal. Un avion va putea fi dotat cu mai multe rachete de acest tip.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele două avioane Tu-22M3 aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Din materialele video apărute pe Internet rezultă faptul că unul dintre bombardiere este avionul cu numărul de bord 29 roșu. În imagini, acesta apare însoțit de un avion de vânătoare de tip Su-27, cu numărul de bord 73 roșu. Acest lucru înseamnă că, pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele au fost escortate de avioane de vânătoare.

Potrivit site-ului rg.ru, la misiune au participat și avioane de vânătoare-bombardament Su-34.

De regulă, în zona Mării Negre, Aviația cu rază lungă de acțiune desfășoară misiuni de patrulare cu bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și cu bombardiere strategice Tu-95MS. În ultima perioadă, zborurile avioanelor de acest tip au avut o frecvență foarte redusă.

Este posibil ca, în contextul situației actuale de securitate din Regiunea Mării Negre, misiunile de acest tip să fie reluate, cu o intensitate mai mare.

Surse: mil.ru, tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru, vz.ru, topwar.ru, rg.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s