Federația Rusă dezvoltă un aparat de zbor fără pilot pentru interceptarea dronelor

Institutul Federal pentru Proprietate Industrială din Federația Rusă a publicat, pe 12.03.2019, un brevet pentru un aparat de zbor fără pilot echipat cu arme de foc automate.

Potrivit datelor publicate pe site-ul institutului, titularul brevetului este Almaz-Antey Aerospace Defense Concern JSC. Imaginile atașate brevetului publicat arată o dronă echipată cu o mitralieră.

Pe blogul dambiev.livejournal.com a fost remarcat faptul că noul complex de tragere a fost dezvoltat pe baza carabinei Vepr 12 Hammer, calibru 12 milimetri. Arma dispune de un declanșator electronic și un încărcător pentru 10 cartușe.

“Aparatul execută foc în modul automat, continuând să zboare pe un anumit curs, iar dacă ținta nu este lovită, atunci poate continua să urmărească obiectul fără să fie nevoie de corecția suplimentară a cursului”, a spus bloggerul.

Potrivit publicației Defence.ru, drona a fost creată de Biroul de proiectare al studenților în modelarea aeronavelor. Este de remarcat faptul că evoluții similare nu au mai  existat anterior nici în Federația Rusă, nici în străinătate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de dotarea noului aparat de zbor fără pilot cu arme de calibru mic, acesta nu trebuie considerat doar un interceptor de drone. Dispozitivul poate fi întrebuințat și în alte tipuri de misiuni, precum nimicirea forței vii a adversarului în tranșee sau în spatele unor obstacole (garduri, ziduri, etc).

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s