Echipajul navei de patrulare Vasili Bykov a FRMN a executat trageri de artilerie în Marea Neagră

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 27.03.2019, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a executat, în poligoane navale de pregătire pentru luptă, trageri de artilerie asupra unor ținte navale și mine plutitoare.

De asemenea, în cadrul unui exercițiu naval de pregătire antidiversiune, marinarii au desfășurat activități de distrugere a diversioniștilor submarini ai adversarului convențional, întrebuințând aruncătoare de grenade și grenade de mână de la bordul navei.

Următoarea etapă de pregătire pentru luptă a echipajului navei de patrulare Vasili Bykov va consta în desfășurarea de misiuni potrivit destinației, înclusiv în compunerea grupărilor navale tactice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasili Bykov este prima navă Proiect 22160 și a fost introdusă în dotarea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk la sfârșitul anului 2018.

De la începutul anului 2019, nava a fost foarte activă, iar activitățile acesteia au fost foarte mediatizate de către reprezentanții ruși. Echipajul navei a executat misiuni speciale de curs K-1 (pregătirea navei pentru marș) și K-2 (activități individuale pe mare).

Nava este una din cele 14 platforme ale FRMN purtătoare de complexe de rachete de tip Kalibr.

Datele principale despre nava de patrulare Vasili Bykov:

– Comandant: căpitan rang III Igor Dubovik; 

– Număr de bord: 368;

– Număr de uzină: 161;

– Data începerii construcției: 26.02.2014;

– Data lansării la apă: 28.08.2017;

– Data introducerii în dotare: 20.12.2018.

În total, pentru dotarea FRMN vor fi produse șase nave Proiect 22160. Cea de-a doua navă, Dmitri Rogachev, se află în teste la Novorossiysk, și va fi introdusă în dotare în prima parte a anului 2019. Cea de-a treia navă, Pavel Derzhavin, a fost lansată la apă, pe 21.02.2019, la Șantierul Naval din Kerci.

Este interesant de remarcat faptul că, în cadrul Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim, va fi format un grup tactic separat cu cele șase nave de patrulare. În organica brigăzii se mai află un grup tactic de nave antisubmarin și un grup tactic de dragoare.

Surse: militarynews.ru, mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s