În cadrul Rosgvardia a fost creată o brigadă specială pentru paza Podului Crimeea

Directorul Serviciului federal Trupele Gărzii Naționale (Rosgvardia), general de armată Viktor Zolotov, a declarat, pe 26.03.2019, că, în portul Kerci, a fost creată o brigadă navală specială pentru paza Podului Crimeea.

Potrivit precizărilor sale, în dotarea acesteia se află un întreg arsenal de mijloace, capabile să prevină orice fel de diversiune de pe uscat și de pe apă.

Podul, care leagă Republica Crimeea de Ținutul Krasnodar, este cel mai lung din Federația Rusă, având aproximativ 19 kilometri.

Cu toate că începutul trecerii autoturismelor pe pod era planificată pentru luna decembrie 2018, lucrarea a fost finalizată cu o jumătate de an mai devreme.

Trecerea trenurilor peste pod este programată pentru luna decembrie 2019. În această săptămână, constructorii au finalizat instalarea tuturor porțiunilor de cale ferată.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Având în vedere importanța strategică a Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci, cu toate că misiunea principală revine Rosgvardia, la asigurarea securității acestuia participă toate structurile de forță ale Federației Ruse.

Astfel, în jurul podului a fost creată o zonă de securitate ce amintește de conceptul A2AD. În compunerea “Zonei de interzicere a accesului” se află complexe de rachete antiaeriene Tor, Buk și S-400, cu rază scurtă, medie și mare de acțiune.

Pentru asigurarea apărării antiaeriene a zonei, în luna decembrie 2018, la Kerci a fost instalat al cincelea divizion de rachete antiaeriene S-400 din Crimeea. Acesta a fost inclus în organica Regimentului 18 Apărare Antiaeriană – Feodosia al Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s