Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit un avion de tip Tu-22M3 reparat și modernizat

Serviciul de presă al companiei Tupolev (parte a Corporației întrunite constructoare de avioane) a anunțat, pe 29.03.2019, că a predat Forțelor Aerocosmice, după reparații și modernizare, încă un bombardier cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Avionul a fost supus unei serii de modificări la Întreprinderea de aviație S.P. Gorbunov din Kazan, filială a companiei Tupolev.

“La stația de teste de zbor a întreprinderii, avionul a efectuat, cu succes, toate testările la sol. După predarea avionului către beneficiar, acesta va zbura spre locul de dislocare permanentă”, se precizează în comunicatul de presă al companiei Tupolev.

Bombardierul Tu-22M3 are un echipaj format din patru membri și este destinat pentru distrugerea țintelor pe teritoriul adversarului, în adâncimea strategică. Viteza maximă a bombardierului este de 2.300 de kilometri pe oră, iar autonomia de zbor de 7.000 de kilometri.

Bombardierul va fi modernizat la versiunea Tu-22M3M, care va putea întrebuința noi rachete dirijate cu rază mare de acțiune. În viitor, pe avionul Tu-22M3M este planificată testarea complexului de rachete hipersonice Kinzhal. Un avion va putea să poarte câteva rachete de acest tip.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul care urmează să fie livrat Aviație cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) este de tip Tu-22M3. Este vorba despre o versiune ușor modernizată și nu despre varianta Tu-22M3M.

Primul avion modernizat la versiunea Tu-22M3M a efectuat primul zbor, cu o durată de 37 de minute, pe 28.12.2018. Acesta a ieșit din întreprinderea de la Kazan pe 16 august 2018, după care a fost supus unei serii de teste la sol.

Corporația întrunită constructoare de avioane a anunțat anterior că modernizarea avioanelor Tu-22M3 la versiunea Tu-22M3M va începe în anul 2019, urmând ca primele avioane din producția de serie să fie livrate la trupe în anul 2021.

Potrivit companiei Tupolev, avionul Tu-22M3M va avea un potențial de luptă extins și o rază de acțiune mai mare. Acesta va fi capabil să poarte rachete de croazieră H-32, precum și rachete hipersonice.

În prezent, în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune se află 62 de avioane de tip Tu-22M3, din care aproximativ 40 în serviciul de luptă. Avioanele sunt dislocate, în principal, la regimentele de aviație de pe aerodromurile Shaikhovka (Regiunea Kaluga), Belaya (Regiunea Irkutsk) și Olenia (Regiunea Murmansk).

Se estimează că dintre acestea vor fi modernizate cel puțin 30 de avioane la versiunea Tu-22M3M.

În urma modernizării, avioanele Tu-22M3M vor deveni o amenințare serioasă, în primul rând pentru țintele navale ale SUA și NATO, dar și pentru cele terestre. Creșterea razei de acțiune atât a avioanelor, cât și a rachetelor din dotarea acestuia, vor permite aeronavei să execute lovituri de la distanță mare, fără să intre în raza de acțiune a mijloacelor de apărare antiaeriană.

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s