Noul avion militar ușor de transport de tip Il-112V din Federația Rusă a efectuat primul zbor

Serviciul de presă al Corporației întrunite constructoare de avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat că, pe 30.03.2019, noul avion militar ușor de transport de tip Il-112V a efectuat primul zbor.

“Pe 30 martie de pe pista de decolare-aterizare a aerodromului societății constructoare de avioane VASO (parte a Diviziei aviației de transport a OAK) a decolat primul prototip experimental al avionului militar ușor de transport Il-112V, construit în cadrul unui contract cu Ministerul rus al Apărării”, a anunțat compania Il.

Echipajul a fost comandat de pilotul-șef al companiei Il, erou al Federației Ruse, Nikolai Kuimov.

“Zborul a fost efectuat în regim normal. În aer, avionul Il-112V a fost însoțit de avionul-laborator Il-114LL”, se arată în comunicatul de presă.

În perspectivă, avionul Il-112V urmează să înlocuiască aeronavele An-26, pe care le depășește de două ori în ceea ce privește eficiența de transport, și să devină un concurent serios pentru cele mai bune avioane de transport din lume din aceeași clasă.

“Este o etapă serioasă pentru formarea parcului de avioane al Aviației Militare de Transport, ca urmare a sosirii noilor avioane construite în Federația Rusă. Il-112V este nu numai un avion de transport, dar este și o platformă unică, ce poate fi întrebuințată pentru o gamă largă de produse civile și militare”, a declarat vicepremierul rus, Iuri Borisov, citat de Serviciul de presă al OAK. El a subliniat că aeronava este construită în întregime din component de producție internă și va fi dotată numai cu echipamente rusești.

În comunicatul de presă este citată și o declarație a ministrului industriei și comerțului, Denis Manturov, care a spus că armata rusă are nevoie de peste 100 de astfel de avioane.

Șeful companiei Il, Aleksei Rogozin, a menționat că avionul Il-112V este prima aeronavă militară de transport realizată de la zero în perioada post-sovietică. “Avionul Il-112V va ajuta la rezolvarea multor misiuni, atât în sfera logisticii militare, cât și în sectorul civil”, a spus acesta.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s