În sudul Federației Ruse, au fost executate lansări de rachete Iskander-M împotriva unor ținte navale

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 30.03.2019, că, în cadrul unui exercițiu tactic, echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M au îndeplinit misiuni de distrugere a unor ținte navale și din zona de coastă.

“Subunități ale marii unități de rachete dislocate în Ținutul Krasnodar au fost alertate și au executat marș în raionul de îndeplinire a misiunilor de luptă. În raioanele indicate de poziție, echipajele complexelor Iskander-M au efectuat lansări electronice de rachete asupra unor ținte ale adversarului convențional, care au fost descoperite în acvatoriul și pe litoralul Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă.

În timpul marșului, militarii au respins atacurile grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional și au depășit porțiuni de teren contaminat. Sosite în raionul indicat, subunitățile au îndeplinit misiuni de schimbarea a pozițiilor de luptă, pe timp de noapte, în condiții de vizibilitate redusă.

Marea unitate de rachete îndeplinește misiuni de instrucție și luptă într-o concepție unică a exercițiilor tactice desfășurate în cadrul taberelor de instrucție ale Trupelor de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Sud.

În total, la taberele de instrucție, care se desfășoară în 18 poligoane, participă peste 10.000 de militari și aproximativ 3.000 de unități de armament, tehnică militară și specială, inclusiv aparate de zbor fără pilot.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși este destinat pentru distrugerea de ținte terestre, complexul de rachete operativ-tactic Iskander-M poate fi întrebuințat și împotriva țintelor de la suprafața apei.

Periodic, complexele de rachete Iskander-M aparținând brigăzilor de rachete ale armatelor de arme întrunite din Regiunea Militară Sud desfășoară lansări electronice de rachete asupra unor ținte aflate în Marea Neagră.

 Exercițiul actual a fost executat în contextual prezenței în Marea Neagră a unei grupări navale a NATO, formată dintr-un distrugător, trei fregate și o navă auxiliară.

Împreună cu misiunile de monitorizare a navelor alianței, desfășurarea exercițiului cu lansarea de rachete Iskander-M face parte din măsurile de răspuns ale Federației Ruse la prezența navelor străine în Marea Neagră.

Subunitățile de rachete participante la exercițiu aparțin Brigăzii 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol. În Regiunea Militară Sud se mai află o brigadă de acest tip, respectiv Brigada 12 Rachete – Maikop a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz. Recent, în Regiunea Astrakhan, a fost formată și a treia brigadă de rachete, pentru Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk, urmând ca, în prima jumătate a anului 2019, să primească și complexele de rachete Iskander-M.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s