Nave ale Flotilei ruse din Marea Caspică au executat un exercițiu de apărare antiaeriană

Șeful Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat că, pe 30.03.2019, echipaje ale navelor mici purtătoare de rachete ale Flotilei din Marea Caspică, împreună cu forțele aflate în serviciu pentru apărarea antiaeriană, au executat un exercițiu de descoperire a unor ținte aeriene necunoscute și de respingere a unui atac aerian al adversarului.

La exercițiu au participat schimburile de serviciu de pe 10 nave de luptă și vedete ale flotilei, între care navele mici purtătoare de rachete și artilerie Grad Sviyazhsk, Uglich, Volgodonsk și Makhachkala.

“Potrivit scenariului exercițiului, mijloacele radiotehnice au descoperit un zbor masiv al aviației adversarului convențional către punctul de dislocare al navelor Flotilei din Marea Caspică din portul comercial Makhachkala. Navele au fost alertate pentru întrebuințarea mijloacelor de apărare antiaeriană, iar echipajele de luptă a efectuat recepția și analiza datelor privind situația aeriană”, a precizat Astafiev.

Potrivit declarațiilor acestuia, țintele aeriene au fost distruse cu complexele de rachete și artilerie antiaeriană Palash și Palma, precum și cu instalațiiele de artilerie de tip AK-630 și AK-630-M2 Duet.

În afară de aceasta, schimbul de serviciu al Centrului de conducere al flotilei a exersat variante de respingere a atacurilor aparatelor de zbor fără pilot de mici dimensiuni.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exerciții de acest gen se desfășoară periodic în punctele de dislocare ale navelor Flotilei din Marea Caspică.

Acestea au ca scop menținerea deprinderilor militarilor pentru respingerea unui eventual atac aerian al adversarului.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s