Elicoptere Mi-8AMTȘ au minat o porțiune de litoral din sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.04.2019, într-un poligon din zona Kuban a Ținutului Krasnodar, echipaje ale elicoterelor Mi-8AMTȘ din compunerea armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană au desfășurat zboruri de antrenament și instrucție, cu executarea practică de elemente de minare din aer a unei porțiuni de litoral.

Elicopterele, echipate cu dispositive VSM-1, au efectuat minarea unui teritoriu cu o lungine de cinci kilometri și o lățime de 100 de metri.

În timpul procesului de minare a terenului, minele antiinfanterie și antitanc au fost aruncate în fața liniei de apărare a trupelor.

Cu ajutorul minării din aer, echipajele de zbor au blocat grupurile de cercetare- diversiune ale adversarului convențional, zădărnicind în acest fel efectuarea debarcării desantului maritim.

Activitățile de minare a terenului au fost desfășurate cu ajutorul sistemului de minare VSM-1 pentru elicoptere, care este format din containere cu casete de mine, montate pe suspensia exterioară a elicopterului.

Conducerea procesului de minare se efectuează din cabina elicopterului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, elicopterele participante la activități aparțin Regimentului 55 Elicoptere – Korenovsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Este de remarcat faptul că, de la intrarea grupării navale a NATO în Marea Neagră, Trupele Regiunii Militare Sud și-au intensificat și diversificat activitățile desfășurate în Crimeea, în Marea Neagră și în zonele de litoral ale Ținutului Krasnodar.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s